Terug
Online training: Leidinggeven aan thuiswerkers

Over Haagse Beek organisatieadvies

Haagse Beek organisatieadvies werkt al 15 jaar voor publieke organisaties. Betrokkenheid bij de publieke zaak is voor ons een belangrijke drijfveer. We begeleiden complexe trajecten in verschillende rollen: wij doen onderzoek naar verbetermogelijkheden, voeren het verandermanagement om doelen te realiseren, adviseren over innovatie in de publieke sector, en wij coachen en begeleiden leidinggevenden en teams met bijzondere aandacht voor participatie van medewerkers.

Online training: Leidinggeven aan thuiswerkers

Leidinggevenden

Thuiswerken heeft belangrijke voordelen: privétaken kunnen gecombineerd worden met werktaken, reistijden lopen terug en het geeft medewerkers rust om zich langdurig op één taak te richten. Uit onderzoek blijkt dat medewerkers thuis 20% productiever zijn dan op het werk. Maar er zijn ook belangrijke nadelen: medewerkers staan altijd ‘aan’ omdat ze op gespreide tijden gaan werken. En de onderlinge sociale interactie valt deels weg. Voor een leidinggevende is het lastig om contact te houden met medewerkers, komen signalen niet altijd goed door en wordt de aansturing een stuk moeilijker.

"Leuke afwisseling met de reguliere overleggen, waardevolle tips gekregen!"
- leidinggevende, rijksoverheid

"Fijn om, even los van de dagelijkse werkzaamheden, samen naar zaken te kijken."
- leidinggevende, gemeente

In deze training leren wij leidinggevenden hoe zij de voordelen van het thuiswerken kunnen benutten en goed om kunnen gaan met de nadelen. We behandelen alles wat hiervoor nodig is. Praktijkcasussen staan centraal. We werken online, ‘to the point’, no nonsens en in een open, ontspannen setting met ruimte voor interactie tussen de deelnemers, voor humor en met persoonlijke aandacht voor individuele doelstellingen.

Deze training is ook voor zelfsturende teams die het thuiswerken op een goede manier willen oppakken en daarin nog effectiever willen zijn.

"De kleine 1-op-1 gesprekjes heb ik als zeer plezierig ervaren, weer eens echt contact."
- leidinggevende, gemeente

"Zeer waardevol. Een goede manier om met elkaar in gesprek te zijn."
- leidinggevende, rijksoverheid

Direct opgeven?

Voornaam
Achternaam
Organisatie
E-mailadres

Meer informatie

Datum en tijd: in overleg
Doelgroep: leidinggevenden die verantwoordelijk zijn voor medewerkers die hun werk (deels) vanuit huis verrichten en zelfsturende teams die thuiswerken goed willen oppakken
Kosten: €250 per deelnemer (BTW-vrij)
Studiebelasting: drie online modules van 2 uur

Neem voor meer informatie contact op met Huub Brinkhof:
h.brinkhof@haagsebeek.nl, 06 136 043 28

In deze training leer je:

  • Hoe je de voordelen van thuiswerken maximaal kunt benutten voor medewerkers en hoe je hen bewust maakt van de nadelen en hier effectief op stuurt.
  • Wat de voordelen en nadelen zijn van online communicatie.
  • Digitaal vaardig worden in online tools voor webcam-communicatie en projectcommunicatie om digitale communicatie goed vorm te kunnen geven.
  • Hoe je resultaatafspraken maakt met medewerkers en onderlinge verwachtingen managet. Hoe je hierin situationeel omgaat met verschillende medewerkers.
  • Hoe je voorkomt dat je non-verbale signalen mist en hoe je online tot effectieve HR-gesprekken kunt komen.
  • Hoe je werkt aan de onderlinge verbondenheid van het team waardoor iedereen gemotiveerd blijft, onder andere door ook tijd in te ruimen voor persoonlijke updates en door voortgang voor iedereen zichtbaar te maken.
  • Hoe je aandacht kunt besteden aan de gezondheid van medewerkers die thuiswerken.

Nieuwsbrief

Niets missen op het gebied van publieke vernieuwing? Iedere week stellen wij met veel aandacht een nieuwsbrief samen over een thema. Vink aan waarover u de nieuwsbrief wilt ontvangen.

Onze nieuwsitems zijn kort en zonder PR-praat. Wij respecteren uw privacy.