Blog Menno Spaan op platform O: Leren van topbestuurders

De afgelopen tijd is het leiderschap in de publieke sector flink op de proef gesteld. Wat kunnen we leren van deze periode waarin topbestuurders maximaal onder druk stonden? Wat gebeurt er met je persoonlijk in zo'n periode als bestuurder van een grote onderwijsinstelling, in de zorg, in een gemeente in Noord-Brabant, of als secretaris-generaal op het ministerie van VWS? In persoonlijke gesprekken met Menno Spaan reflecteerden acht bestuurders uit deze sectoren en uit alle bestuurslagen op hun leiderschap. Openhartig spraken zij over hun overtuigingen, hun zorgen en de lessen die zij kunnen delen over het besturen van organisaties in tijden van turbulentie. Menno Spaan schreef er een artikel over met de belangrijkste lessen dat gepubliceerd is op Platform O.

Blog Menno Spaan op platform O: Leren van topbestuurders
Nieuws
|

In zijn artikel beschrijft hij wat wij kunnen leren uit een tijd waarin het er écht op aan kwam. Zo moeten er bij een crisis als deze vaak belangrijke beslissingen worden genomen met soms maar 10 procent van de benodigde kennis. En juist dan moet je als bestuurder verantwoordelijkheid nemen voor de beslissingen van je organisatie en zorgen voor back-up. Deze en andere lessen die de bestuurders delen, zijn relevant voor iedere publieke bestuurder, voor nu én voor na deze crisis.

Het artikel van Menno Spaan is online te lezen op platform O.

De online vraaggesprekken zijn allemaal terug te bekijken via onze website.

Nieuwsbrief

Niets missen op het gebied van publieke vernieuwing? Iedere week stellen wij met veel aandacht een nieuwsbrief samen over een thema. Vink aan waarover u de nieuwsbrief wilt ontvangen.

Onze nieuwsitems zijn kort en zonder PR-praat. Wij respecteren uw privacy.