Onderzoek naar thuiswerken Binnenlands Bestuur

Binnenlands Bestuur heeft onderzoek gedaan bij haar achterban. Hoe kijken ambtenaren aan tegen het thuiswerken? Welke voordelen en nadelen zien zij? En wat is van belang om het te laten slagen? 90% van hen geeft aan niet meer terug te willen naar de oude situatie.

Onderzoek naar thuiswerken Binnenlands Bestuur
Nieuws
|

Tags

|

Op de site van Binnenlands Bestuur, het platform voor ambtenaren en bestuurders in alle lagen van de overheid, presenteert de redactie deze week de resultaten van een onderzoek naar de effecten voor medewerkers die langdurig thuiswerken in coronatijd. Aanvankelijk lijken de voordelen van thuiswerken best aantrekkelijk: thuiswerkers zijn productiever, kunnen langer en beter geconcentreerd doorwerken, geen tijdverlies door minder reistijd, men ervaart meer autonomie, vergaderingen duren korter en verlopen online beter gestructureerd. Kortom thuiswerken is het nieuwe normaal? Nou, nog (lang) niet helemaal! Er zijn namelijk ook negatieve effecten die (op langere termijn) gaan opspelen en niet onderschat moeten worden.

Het belangrijkste negatieve gevolg van het vele thuiswerken is het gemis aan persoonlijk contact. Juist die praatjes bij de koffieautomaat meer en spontane ontmoetingen in de wandelgangen waaruit goede ideeën kunnen ontstaan, worden echt gemist. Zo vallen snelle oplossingen door de spontane gesprekken weg. Wie weet nog hoe de hazen lopen? Wanneer en hoe vier je de verjaardag van collega Henny? En dan is er de interne afstemming met andere teams en wethouders. Daar komt geregeld de productiviteit als ook de sociale cohesie onder druk.

Uit het onderzoek komt verder naar voren dat lang niet iedere leidinggevende er klaar voor is: hoe stuur je op resultaat, hoe coach je (nieuwe) medewerkers op afstand, hoe zorg je ervoor dat stagiaires goed worden ingewerkt? Wat als medewerkers – ongezien – gaan klagen over gebruik aan ondersteuning of overbelast raken?

Er is een gedwongen cultuurverandering gaande. Het is een belangrijke uitdaging om hier de komende tijd vanuit een positieve drive vorm aan te geven.

Wij ondersteunen leidinggevenden bij het hybride leidinggeven. Zie onze online training voor meer informatie.

Nieuwsbrief

Niets missen op het gebied van publieke vernieuwing? Iedere week stellen wij met veel aandacht een nieuwsbrief samen over een thema. Vink aan waarover u de nieuwsbrief wilt ontvangen.

Onze nieuwsitems zijn kort en zonder PR-praat. Wij respecteren uw privacy.