Vooruitblik webinars voor frontwerkers en thuiszitters - week 5

Hoe implementeren we de menselijke maat? Dat is het thema van de webinars die wij komende week organiseren in het kader van onze serie Webinars voor de frontwerkers en thuiszitters. Dit doen we met topsprekers en publieke professionals die hun succesvoorbeelden delen. Iedere werkdag live tussen 10:00-12:00 en 13:00-15:00.

Vooruitblik webinars voor frontwerkers en thuiszitters - week 5
Nieuws
|

Tags

|

Benieuwd welke sprekers je komende week kunt verwachten? Een greep uit de webinars die op de planning staan.

In de jeugdzorg zien we vaak jongeren die meerdere problemen hebben. Dan is er maatwerk nodig. In de regio Lekstroom (een samenwerkingsverband van de gemeenten Nieuwegein, Houten, Lopik, Vijfheerenlanden en IJsselstein) hebben ze hiervoor een omdenk- en expertteam ingericht. Hoe werkt zo'n overleg? Wat zijn hun ervaringen en wat zien Ilse de Bruijn (voorzitter van het team) en Jolien Snoeren (gemeente IJsselstein) als oplossingen voor de langere termijn? Sluit aan en denk en deel mee! (dinsdag 14 april, 10:00-10:45)

In zijn webinar wil Menno Spaan iets bijzonders doen: doorgronden hoe de eigenheid van de overheid ervoor zorgt dat we de menselijke maat soms vergeten. Als we dat herkennen, kunnen we er iets aan doen. Vaak is het geen opzet of onwil, maar een andere manier van kijken. (dinsdag 14 april, 11:00-12:00)

De gemeente Westerkwartier past nieuwe technologische toepassingen toe in het sociaal domein, zoals een tijd geleden een toepassing gebaseerd op blockchain voor het afgeven van een kindpakket. In dit webinar vertelt Erwin van der Maesen de Sombreff welke toepassingen onder meer voor schuldenproblematiek worden ontwikkeld. (dinsdag 14 april, 13:00-13:45)

"Het is net alsof we als team niet vooruit komen", "Dat gedrag van hem frustreert mij", "Ze nemen geen eigenaarschap." Herken je dit soort uitspraken of gedachten? In dit webinar bespreekt Menno Valkenburg samen met de deelnemers enkele van de vijf frustraties van projectmanagers en vooral wat je er in deze tijd mee kunt doen! (dinsdag 14 april, 14:00-15:00)

De Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid van België laat medewerkers al jaren thuiswerken. Maatwerk bij de doelgroep en bij medewerkers gaan hand in hand. Gerrit van de Mosselaere praat u bij over deze organisatie die ver voorop loopt op vele andere publieke organisaties. (woensdag 15 april, 10:00-10:45)

Nu we sinds een aantal weken genoodzaakt zijn thuis te werken, is er een moment om eens te bezien tot hoever de grenzen van het menselijke hierin reiken. In dit webinar kijken we onder leiding van Huub Brinkhof naar lessen die we kunnen leren van succesvolle projecten op het gebied van menselijke maat in thuiswerken. (woensdag 15 april, 11:00-12:00)

Bij de Sociale Dienst Drechtsteden zijn de balies verdwenen en is een werkplein ingericht waar klanten en medewerkers elkaar ontmoeten. Vanaf dat moment is het aantal incidenten met 90% afgenomen. Martijn Bok deelt zijn ervaringen, de lessen die geleerd zijn en de resultaten. (woensdag 15 april, 13:00-13:45)

In dit webinar zal Tinkebell ingaan op de menselijke maat in overheidsbeleid. Aan de hand van een aantal concrete voorbeelden geeft zij aan hoe de overheid werkt en wat zij eraan doet om die menselijke maat een plek te geven. (woensdag 15 april, 14:00-15:00)

De gemeente Roosendaal gaat haar stadskantoor op een duurzame en verantwoorde manier omvormen tot een open en gastvrij HUIS van Roosendaal. Dit geeft een extra impuls aan de verbetering van de dienstverlening. De ambitie is om een Energie Neutraal Gebouw (ENG) te realiseren. Gabriel Jas is leider van dit project en ziet de herhuisvesting/HUIS van Roosendaal als kruiwagen voor doen. Hij vertelt over de ambities. (donderdag 16 april, 10:00-10:45)

In tijden van nood werkt ons brein anders. Martijn Aslander heeft daar veel onderzoek naar gedaan en wil zijn kennis met jullie delen. Kun je in tijden van nood een extern brein gebruiken? En hoe ziet dat er dan uit? Een vervolg op zijn eerdere webinars over een extern brein. (donderdag 16 april, 11:00-12:00)

In zijn webinarreeks over vakmanschap en de menselijke maat gaat Jaap Peters in dit webinar in op de vraag: hoe organiseren we het zo dat we elkaar in de ogen kunnen kijken? (donderdag 16 april, 13:00-14:00)

Kwaliteit is vaak: 'doen wat iemand anders bedacht heeft, op de manier zoals hij het heeft bedacht'. Terwijl een crisissituatie vraagt flexibel en direct te reageren op de acute problematiek, wil je de veiligheid kunnen borgen. Ga je het regelen op papier, of ga je het regelen in de praktijk? Onder leiding van Jurriaan Cals en Ruud Plomp. (donderdag 16 april, 14:00-15:00)

Wat vind jij echt belangrijk in je leven? Hoe wil je over een aantal jaar terugkijken op wat je hebt gedaan of juist hebt laten liggen? In dit webinar neemt Henk Jan Kamsteeg je mee in hoe je persoonlijk mission statement te schrijven. Na afloop van dit webinar heb je direct enkele belangrijke stappen gezet. (vrijdag 17 april, 10:00-11:00)

We zoeken veel te veel oplossingen in organisaties, vindt Harold Janssen. Naar zijn mening is het beter om die intelligentie in iets anders te steken, namelijk in oplossingen zonder organisaties of met organisaties op gepaste afstand. Dan kan er weer een nieuw evenwicht ontstaan. Met name de mensen in de cruciale beroepen zouden daar wel eens veel baat bij kunnen hebben. (vrijdag 17 april, 11:00-12:00)

Samen met de publieke professionals en sprekers van deze week denken we na over de vraag 'Hoe implementeren we de menselijke maat?' Sommige publieke organisaties hebben die menselijke maat weten te vinden. Wat hebben zij gemeenschappelijk en wat kunnen wij hiervan leren? (vrijdag 17 april, 13:00-14:30)

Kun je een webinar niet live bekijken? De webinars zijn in ieder geval tot de volgende ochtend 10:00 te bekijken. Speciaal voor de frontwerkers en anderen die overdag verhinderd zijn!

Nieuwsbrief

Niets missen op het gebied van publieke vernieuwing? Iedere week stellen wij met veel aandacht een nieuwsbrief samen over een thema. Vink aan waarover u de nieuwsbrief wilt ontvangen.

Onze nieuwsitems zijn kort en zonder PR-praat. Wij respecteren uw privacy.