Webinar: Aan de slag met je externe brein

We gebruiken onze computers te veel als moderne typemachine en te weinig als 'extern brein'. We stoppen alle informatie in documenten, maar tegen de tijd dat het document dan eindelijk is opgesteld, is de inhoud ervan alweer verouderd. In dit webinar vertelt lifehacker Martijn Aslander over zijn tweede brein en hoe je hier zelf mee aan de slag kunt.

Webinar: Aan de slag met je externe brein
Nieuws
|

'Waar laat je de informatie die je hebt gelezen over een wijn, een leuke gedachte, een wens of verlangen? Waar noteer je de mijlpalen van je kinderen?'. Voor kleine brokjes informatie van minmaal twee woorden, tot maximaal drie zinnen heeft Martijn Aslander de term 'micronotities' in het leven geroepen. In dit webinar neemt hij je mee in zijn ‘One list to rule them all’.

'Informatie moet opslaanbaar, doorzoekbaar, sorteerbaar, ordenbaar, herordenbaar, filterbaar, metadateerbaar én deelbaar zijn in seconden. Niet in minuten. Want als het een minuut duurt om informatie op te slaan of te doorzoeken, dan ga je het niet doen. En dan heb je er niets aan', aldus Martijn. 'Durf te denken voorbij het dogma van het document'.

Hij laat zien hoe hij persoonlijke ontwikkeling en groei, creativiteit en projectmanagement op geheel eigen wijze invult, en dat zonder gebruik te maken van documenten of spreadsheets.

Zie ook de shownotes van dit webinar voor aanvullende informatie in het programma WorkFlowy. Ben je een nieuw met WorkFlowy en ga je hier graag mee aan de slag? Eerder verzorgde Martijn een introductiewebinar op dit thema.

Nieuwsbrief

Iedere week stellen wij met veel aandacht een nieuwsbrief samen over één van onze thema's. Vink aan waarover u de nieuwsbrief wilt ontvangen.

Onze nieuwsitems zijn kort, zonder PR-praat en met relevante informatie op het vakgebied. Wij respecteren uw privacy.