Webinar: Een veerkrachtige kijk op omgaan met en opslaan van informatie

We letten op onze lichamelijke en mentale fitheid, maar hoe is het eigenlijk gesteld met onze digitale fitheid? Wat is digitale fitheid en hoe zorgt het voor meer rust in je hoofd? Martijn Aslander schetst een nieuw perspectief op omgaan met en opslaan van informatie.

Webinar: Een veerkrachtige kijk op omgaan met en opslaan van informatie
Nieuws
|

Je brein bestuurt je lichaam, helpt nadenken over dingen en zorgt voor creativiteit. Maar het is minder geschikt om enorme hoeveelheden informatie op te slaan, terug te halen en te verbinden. Zeker niet als je je bedenkt dat we meer informatie tot ons krijgen dan ooit tevoren en dat dat tempo alleen nog maar zal toenemen. Dus hoe houd je je hoofd nou een beetje op orde? In dit webinar legt Martijn Aslander uit hoe digitale fitheid veerkrachtiger maakt.

'Veel mensen die werken zijn de hele dag aan dingen aan het denken, in plaats van over dingen aan het denken. En vaak denk je aan dingen waar je op dat moment niks mee kan', aldus Martijn. Als je beknopte informatie direct opslaat voor een later moment, creëer je rust en hoef je hier niet meer aan te denken, tot je de informatie echt nodig hebt.

'Voor mij is creativiteit niets anders dan slim verbinden van wat er al is. Ik ben niet creatiever dan de meeste mensen die ik ken, ik heb alleen meer 'legosteentjes', en ik heb ze ook voorhanden, want ik heb ze georganiseerd in mijn digitale infrastructuur'.

Als we onze digitale vaardigheden blijven ontwikkelen, en de informatie die op ons afkomt goed kunnen vastleggen en met elkaar kunnen verbinden, zorgt dat voor meer associaties en creativiteit, en zo ook tot een meer opgeruimde geest.

De shownotes van dit webinar zijn nog terug te vinden in WorkFlowy, alsook Martijns eerdere sessies over zijn 'tweede brein'.

Nieuwsbrief

Iedere week stellen wij met veel aandacht een nieuwsbrief samen over één van onze thema's. Vink aan waarover u de nieuwsbrief wilt ontvangen.

Onze nieuwsitems zijn kort, zonder PR-praat en met relevante informatie op het vakgebied. Wij respecteren uw privacy.