Zelftest: Heb jij de competenties van de toekomst?

Het World Economic Forum stelde een top 10 van competenties op die de komende jaren voor professionals het meest van belang zullen zijn. Test jezelf nu en kom erachter of jij deze competenties in huis hebt!

Zelftest: Heb jij de competenties van de toekomst?
Nieuws
|

Klik hier om meteen door te gaan naar de test.

Het World Economic Forum (WEF) maakte een analyse van hoe werk er in de toekomst uit zal zien en welke vaardigheden dit van professionals vraagt. Creativiteit wordt bijvoorbeeld veel belangrijker, net als het gebruikmaken van de kennis van anderen. Want robots en automatiseringssystemen kunnen werk uit handen nemen, maar zij bedenken (nog) geen nieuwe werkwijzen of oplossingen voor concrete, ingewikkelde problemen. Ook de rol van actor in een (publiek) krachtenveld, waar de belangen van verschillende partijen een rol spelen, kunnen zij niet overnemen. Het gebruik van slimme systemen en big data maakt het nog belangrijker om vaardigheden te ontwikkelen op het gebied van oordeels- en besluitvorming.

Op basis hiervan stelde het WEF een top 10 op van de belangrijkste competenties die professionals de komende jaren nodig zullen hebben. Via onze zelftest Competenties van de toekomst kom je erachter of jij deze competenties in huis hebt en waar je je nog verder in zou kunnen ontwikkelen. Na het invullen van de zelftest ontvang je direct je antwoorden.

Op onze pagina over coaching lees je meer over wat wij aanbieden op het gebied van individuele competentieontwikkeling en coaching.

Nieuwsbrief

Iedere week stellen wij met veel aandacht een nieuwsbrief samen over één van onze thema's. Vink aan waarover u de nieuwsbrief wilt ontvangen.

Onze nieuwsitems zijn kort, zonder PR-praat en met relevante informatie op het vakgebied. Wij respecteren uw privacy.