Innovatie

Onze maatschappij kent een groeiende vraag naar nieuwe manieren van denken, ontwikkelen en organiseren in de publieke sector. Publieke organisaties worden met hoge verwachtingen geconfronteerd. Door de teruglopende bereidheid om in publieke dienstverlening te investeren, maar ook door de mogelijkheden die nieuwe technologieën bieden, neemt de druk om te innoveren toe.

Innovatie

Haagse Beek ondersteunt publieke organisaties om innovatie structureel vorm te geven. Daarin adviseren wij de directie over de te doorlopen fasen en helpen wij om in de organisatie de juiste beweging op gang te brengen. Wij ondersteunen in alle fasen van innovatie: van de juiste strategie, in de totstandkoming van nieuwe ideëen, voor focus op de juiste ideëen en voor de implementatie hiervan. Ook helpen wij bij totstandkoming van een innovatievriendelijke biotoop, geven wij training en advies over bestuurlijk innoveren. Met onze meting innovatiekracht adviseren wij gericht over versterking van succesgebieden voor succesvol innoveren.

Voorbeelden in de afgelopen jaren zijn diverse veranderingstrajecten, trainingen voor de Algemene Bestuursdienst, het verzorgen van modules voor universiteiten, strategische advisering in digitaliseringstrajecten, vernieuwingen in infrastructurele projecten, democratische vernieuwing, maar bijvoorbeeld ook landelijke nieuwe werkwijzen op beleidsgebieden zoals in jeugdzorg en in de forensische zorg.

In het boek 'Van indammen naar laten stromen, concreet werken aan innovatie van publieke organisaties' beschrijft Menno Spaan hoe innovatie concreet tot stand komt. Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek met Menno Spaan of voor een presentatie in uw organisatie. Ook verzorgen wij diverse workshops.

Projecten en Publiciteit

  • organisatie
    opdrachtgever

    Innovatiesessies Ambtelijke Professionaliteit Programma

    September 2019 - Heden

    Het verzorgen van modules over innovatie van publieke organisaties voor topmanagers van de Algemene Bestuursdienst. Kernvragen: wat is innovatie, langs welke stadia komt innovatie in de praktijk tot stand, welke succesfactoren en strategieën zijn hiervoor van belang en hoe kun je innovatie structureel vormgeven? Gebruik van eigen casuïstiek van de deelnemers staat centraal met werkvormen die concrete handvatten bieden.

  • Meer publiciteit (8)

Nieuwsbrief

Iedere week stellen wij met veel aandacht een nieuwsbrief samen over één van onze thema's. Vink aan waarover u de nieuwsbrief wilt ontvangen.

Onze nieuwsitems zijn kort, zonder PR-praat en met relevante informatie op het vakgebied. Wij respecteren uw privacy.