Terug
Online training: Effectieve medezeggenschap: voorzitters, secretarissen en ambtelijk secretarissen publieke sector

Over Haagse Beek organisatieadvies

Haagse Beek organisatieadvies werkt al 15 jaar voor publieke organisaties. Betrokkenheid bij de publieke zaak is voor ons een belangrijke drijfveer. We begeleiden complexe trajecten in verschillende rollen: wij doen onderzoek naar verbetermogelijkheden, voeren het verandermanagement om doelen te realiseren, adviseren over innovatie in de publieke sector, en wij coachen en begeleiden leidinggevenden en teams met bijzondere aandacht voor participatie van medewerkers.

Datum en tijd in overleg
|
Online

Online training: Effectieve medezeggenschap: voorzitters, secretarissen en ambtelijk secretarissen publieke sector

Voorzitters, secretarissen en ambtelijk secretarissen medezeggenschap publieke sector

Hoe geef je - ook op 'afstand' - effectief sturing aan een ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging? Dat is de vraag die centraal staat in de online training effectieve medezeggenschap.

Juist in deze tijden waarin sommige of misschien wel alle OR-leden thuis werken en digitaal vergaderen de norm is geworden. In deze training besteden we aandacht aan de volgende vragen:

  • Hoe kan ik de communicatie via videobellen binnen de OR bevorderen, zonder de ‘baas’ te zijn en tegelijk toch in positie als dagelijks bestuur te komen?
  • Hoe zet ik de leden in hun kracht en kan ik hen via verschillende technieken enthousiasmeren en aanspreken?
  • Hoe creëer ik betrokkenheid bij medezeggenschapsleden als we elkaar, met de huidige richtlijnen, niet of veel minder vaak kunnen opzoeken?
  • Hoe verdeel ik het werk op een eerlijke manier en voorkom ik dat ik zelf al het werk doe?
  • Hoe bied ik de bestuurder inzicht in nut en noodzaak van de ondernemingsraad?

Direct opgeven?

Voornaam
Achternaam
Organisatie
E-mailadres
Telefoonnummer
Kortingscode

Meer informatie

Doelgroep: voorzitters, secretarissen en ambtelijk secretarissen medezeggenschap van publieke organisaties
Datum wordt in overleg bepaald
Tijdsduur: 1 dagdeel verspreid over twee blokken met pauzes
Kosten: 380 euro per persoon inclusief cursusmateriaal

Na aanmelding krijg je direct een bevestigingsmail. Dit is jouw bewijs van deelname.

Voor vragen, neem gerust contact op met Huub Brinkhof

Werkwijze
We werken online, soms in subgroepen. Online werken vergt een ander energieniveau, daarom lassen we ook bij deze training voldoende pauzemomenten in. De casuïstiek van jouw OR of medezeggenschapsorgaan staat centraal. We behandelen thema’s als teamontwikkeling in de medezeggenschap, teamfasen en de rol van de teamleider. In interactie met collega-voorzitters en (ambtelijk)-secretarissen zullen we praktijksituaties met elkaar uitwisselen. De training is praktisch en ‘to the point’, zodat je direct met de resultaten aan de slag kunt gaan.

De begeleiding wordt verzorgd door adviseurs met relevante werkervaring, zowel op het gebied van medezeggenschap, als op het gebied van veranderingstrajecten voor bestuurders. Wij zijn het enige bureau in Nederland dat die combinatie op deze manier aanbiedt.

Op onze pagina OR-trainingen lees je meer over de medezeggenschapstrainingen die wij verzorgen. Ook vind je hier onze zelftest over effectieve medezeggenschap. Wil je in de toekomst als eerste op de hoogte zijn van onze trainingen, meld je dan onderaan deze pagina aan voor onze nieuwsbrief over medezeggenschap.

Haagse Beek organisatieadvies is gecertificeerd conform ISO 9001: 2015 en volgens de normen van het SCOOR dat ons kwalificeert als gespecialiseerd trainingsbureau voor medezeggenschap. Ten behoeve van deze certificaten wordt één tot tweemaal per jaar een externe audit binnen ons bureau gehouden om de kwaliteit van onze dienstverlening te toetsen. Wij zijn tevens ingeschreven bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. Daardoor wordt voor de training geen btw berekend.

Nieuwsbrief

Niets missen op het gebied van publieke vernieuwing? Iedere week stellen wij met veel aandacht een nieuwsbrief samen over een thema. Vink aan waarover u de nieuwsbrief wilt ontvangen.

Onze nieuwsitems zijn kort en zonder PR-praat. Wij respecteren uw privacy.