Terug
Basistraining medezeggenschap publieke sector

Over Haagse Beek organisatieadvies

Haagse Beek organisatieadvies werkt ruim 10 jaar voor publieke organisaties. Betrokkenheid bij de publieke zaak is voor ons een belangrijke drijfveer. We begeleiden complexe veranderingstrajecten in verschillende rollen: als strategisch adviseur voor het topmanagement, als procesbegeleider t.b.v. implementatie van veranderingen, als projectleider of interim-manager.

|
9.30 - 16.30 uur
|
omgeving Utrecht

Basistraining medezeggenschap publieke sector

Als startend lid van de medezeggenschap is het in het begin even zoeken naar je plek. Je krijgt veel informatie te verwerken over wat er wel en niet mag volgens de WOR, je komt in een groep met andere OR-leden die al langer actief zijn en veel voorkennis hebben en dan wordt er ook nog van je verwacht dat je het gesprek met de bestuurder aangaat. Wanneer je net begint aan je zittingsperiode in de medezeggenschap word je overladen met do's en don'ts, maar welke doen er echt toe?

Bedankt voor de gezellige, maar vooral leerzame dag. Ik heb enorm veel opgestoken en veel dingen geleerd waar ik in de praktijk wat mee kan.

- Priscilla Bos, OR Brandweer Veiligheidsregio Utrecht

Huub Brinkhof begeleidt al enkele jaren een basistraining voor nieuwe OR-leden om hen te helpen bij hun startfase in de medezeggenschap. In één dag leer en oefen je wat de WOR inhoudt, hoe je deze in de praktijk van jouw organisatie kunt toepassen, op welke wijze je effectief invloed kunt uitoefenen op de bestuurder en hoe je in contact treedt met de achterban. Naast theorie is er veel aandacht voor vaardigheden op het gebied van gespreksvoering, overtuigen, onderzoek doen en debatteren.

Op 9 mei jl. waren er bij de basistraining weer een aantal enthousiaste OR-leden aanwezig die nog geen half jaar in de OR actief zijn. Tijdens deze training zijn we met elkaar dieper ingegaan op thema's als advies en instemming, omgaan met informatie onder embargo en hoe je het gesprek als OR-lid aangaat met de bestuurder.

Enkele thema's die we hebben besproken:

  • OR-werk is werk. Wees je bewust van de verwachtingen die anderen van jou hebben als OR-lid, zowel in de OR zelf als in het contact met collega's en bestuurder.
  • Een goede medezeggenschapper mag onwetend zijn, maar moet altijd nieuwsgierig blijven. Goede vragen helpen je om de juiste zaken boven tafel te krijgen.
  • Basiskennis van de WOR helpt je om steviger in je schoenen te staan. Neem als dat nodig is de tijd om het antwoord even op te zoeken of vraag om hulp bij je collega's in de OR.

De basistraining werd door deelnemers als zeer nuttig omschreven. Het rapportcijfer van de deelnemersevaluatie was een 8,5.

Op onze pagina OR-trainingen lees je meer over de medezeggenschapstrainingen die wij verzorgen. Wil je in de toekomst als eerste op de hoogte zijn van onze trainingen, meld je dan onderaan deze pagina aan voor onze nieuwsbrief over medezeggenschap.

Direct opgeven?

Voornaam
Achternaam
Organisatie
E-mailadres
Telefoonnummer

Meer informatie

Doelgroep: OR, OC leden en PVT leden (drie maanden tot een jaar ervaring), HR, management en ambtelijk secretarissen, bestuurssecretarissen
Locatie: omgeving Utrecht
Datum: donderdag 28 november 2019 9.30-16.30 uur
Kosten: 400 euro inclusief lunch

Na aanmelding krijg je per direct een bevestigingsmail. Dit is jouw bewijs van deelname. Heb je de bevestigingsmail niet gekregen of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met Conny, c.vanderhijden@haagsebeek.nl

Nieuwsbrief

Iedere week stellen wij met veel aandacht een nieuwsbrief samen over één van onze thema's. Vink aan waarover u de nieuwsbrief wilt ontvangen.

Onze nieuwsitems zijn kort, zonder PR-praat en met relevante informatie op het vakgebied. Wij respecteren uw privacy.

Terug naar de Meting innovatiekracht
>Terug naar de Meting innovatiekracht