Terug
De AS draait door 2019

Over Haagse Beek organisatieadvies

Haagse Beek organisatieadvies werkt ruim 10 jaar voor publieke organisaties. Betrokkenheid bij de publieke zaak is voor ons een belangrijke drijfveer. We begeleiden complexe veranderingstrajecten in verschillende rollen: als strategisch adviseur voor het topmanagement, als procesbegeleider t.b.v. implementatie van veranderingen, als projectleider of interim-manager.

|
12:00 uur - 17:00 uur inclusief lunch en borrel
|
Kunstkamer Utrecht, Kromme Nieuwegracht 8a

De AS draait door 2019

Ambtelijk secretarissen van ondernemingsraden

Op donderdag 3 oktober vond onze jaarlijkse middag voor ambtelijk secretarissen plaats, De AS draait door. Ambtelijk secretarissen afkomstig uit uiteenlopende organisaties ontmoetten elkaar op een prachtige locatie. Met elkaar maakten we een goede start van een nieuw seizoen in het AS-werk.

Ik heb ervan genoten. Verrassende ontmoetingen en een leerzaam en interessant programma!

- deelnemer

Lees hieronder meer over de onderwerpen die dit jaar centraal stonden.

Uitkomsten

De veranderende veranderkunde
Na een heerlijke lunch startten we de middag met een workshop onder leiding van Menno Spaan. Hij nam de ambtelijk secretarissen mee in de wereld van de veranderkunde en de innovatieve wegen die er zijn om tot organisatieontwikkeling te komen. De deelnemers kregen de opdracht om een goed idee voor hun organisatie op te schrijven, waarmee zij de komende tijd aan de slag zouden willen gaan. Maar om een andere manier van werken te laten slagen is innovatiekracht nodig. En afhankelijk van de fase waarin een idee zich bevindt, zijn andere zaken van belang. Daarom vulden de ambtelijk secretarissen ter plekke een online innovatietest in om erachter te komen waar hun idee staat en wat nodig is om dit idee verder te brengen.

Voor de tweede workshopronde gingen de aanwezige ambtelijk secretarissen uiteen in twee groepen:

Zonder conflict geen groei
Onder leiding van gecertificeerd mediator Huub Brinkhof hebben de ambtelijk secretarissen een aantal werkmodellen uitgeprobeerd waarmee zij 'conflicten' binnen de OR en tussen de OR en bestuurder bespreekbaar kunnen maken. Eén van de aspecten die aan de orde kwamen, is dat conflicten een constructieve component hebben - ze geven energie aan het voeren van het goede gesprek met elkaar. We hebben stil gestaan bij wat je weerhoudt om dat goede gesprek aan te gaan. In een speloefening over het bespreken van belangen hebben we geoefend met de kracht van de open vraag. Dit leverde veel inzicht op in het eigen gedrag bij de strijd om belangen, maar ook over het gedrag van de ander! Conclusie: als ambtelijk secretaris signaleer je veel aspecten van weerstand en kom je geregeld conflictsituaties tegen. Je bent er als AS niet voor om deze op te lossen, maar je kunt wel heel goed een bijdrage leveren door het gesprek erover op gang te brengen en de verschillende belangen naar boven te krijgen. Alleen al dit kan anderen ertoe bewegen hun 'conflict' echt bespreekbaar te maken en op te lossen.

Adviseren vanuit jouw kwaliteiten
De ambtelijk secretaris is voor de OR ook een adviseur. Maar hoe oefen je die rol nu zo goed mogelijk uit? Onder leiding van Elyse Rentier gingen de ambtelijk secretarissen in gesprek over hoe zij hun adviesrol voor de OR ervaren en wat zij daarin lastig vinden. Invloed gaat namelijk verder dan de kennis en ervaring die je als AS hebt opgedaan. Om een effectieve adviseur te zijn, moet jouw advies(rol) ook geaccepteerd worden. Aan de hand van kwaliteiten-kaarten inventariseerden we welke kwaliteiten de ambtelijk secretarissen in huis hebben en bespraken we hoe zij hun kwaliteiten kunnen inzetten om een nog betere adviseur voor hun OR te zijn.

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten voor ambtelijk secretarissen, zoals de jaarlijkse De AS draait door? Geef je dan op voor onze nieuwsbrief over medezeggenschap.

Beeldverslag

Nieuwsbrief

Iedere week stellen wij met veel aandacht een nieuwsbrief samen over één van onze thema's. Vink aan waarover u de nieuwsbrief wilt ontvangen.

Onze nieuwsitems zijn kort, zonder PR-praat en met relevante informatie op het vakgebied. Wij respecteren uw privacy.

Terug naar de Meting innovatiekracht
>Terug naar de Meting innovatiekracht