Terug
Training voor beginnende OR

Over Haagse Beek organisatieadvies

Haagse Beek organisatieadvies werkt al 15 jaar voor publieke organisaties. Betrokkenheid bij de publieke zaak is voor ons een belangrijke drijfveer. We begeleiden complexe trajecten in verschillende rollen: wij doen onderzoek naar verbetermogelijkheden, voeren het verandermanagement om doelen te realiseren, adviseren over innovatie in de publieke sector, en wij coachen en begeleiden leidinggevenden en teams met bijzondere aandacht voor participatie van medewerkers.

Training voor beginnende OR

Beginnende ondernemingsraad

De basistraining wordt door deelnemers als zeer nuttig omschreven. Het gemiddelde rapportcijfer van de deelnemersevaluatie is een 8,5.

Direct opgeven?

Voornaam
Achternaam
Organisatie
E-mailadres
Telefoonnummer

Meer informatie

Doelgroep
Startende OR, OC of PVT

Locatie
In overleg

Duur
Twee tot vijf dagdelen (naar uw voorkeur)

Kosten
1055 euro per dagdeel

De training wordt in een intakegesprek met u op maat gemaakt. We starten pas als wij die naar uw wens hebben opgesteld.

Tijdens de training gaan we met elkaar in op thema's als advies en instemming, omgaan met informatie onder embargo en hoe je het gesprek als OR-lid aangaat met de bestuurder. Maar bespreken we hoe jij als nieuw lid je plek vindt in de ondernemingsraad.

Enkele thema's die we bespreken zijn:

  • OR-werk is werk. Wees je bewust van de verwachtingen die anderen van jou hebben als OR-lid, zowel in de OR zelf als in het contact met collega's en bestuurder.
  • Een goede medezeggenschapper mag onwetend zijn, maar moet altijd nieuwsgierig blijven. Goede vragen helpen je om de juiste zaken boven tafel te krijgen.
  • Basiskennis van de WOR helpt je om steviger in je schoenen te staan. Neem als dat nodig is de tijd om het antwoord even op te zoeken of vraag om hulp bij je collega's in de OR.
  • Wat zeg ik wel en niet tegen mijn collega's en leidinggevende? Als lid van de OR worden je woorden anders gewogen. Hoe ga je hiermee om?

Op onze pagina OR-trainingen lees je meer over de medezeggenschapstrainingen die wij verzorgen. Ook vind je hier onze zelftest over effectieve medezeggenschap. Wil je in de toekomst als eerste op de hoogte zijn van onze trainingen, meld je dan onderaan deze pagina aan voor onze nieuwsbrief over medezeggenschap.

Haagse Beek organisatieadvies is gecertificeerd conform ISO 9001: 2015 en volgens de normen van het SCOOR dat ons kwalificeert als gespecialiseerd trainingsbureau voor medezeggenschap. Ten behoeve van deze certificaten wordt één tot tweemaal per jaar een externe audit binnen ons bureau gehouden om de kwaliteit van onze dienstverlening te toetsen. Wij zijn tevens ingeschreven bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs.

Nieuwsbrief

Iedere week stellen wij met veel aandacht een nieuwsbrief samen over één van onze thema's. Vink aan waarover u de nieuwsbrief wilt ontvangen.

Onze nieuwsitems zijn kort, zonder PR-praat en met relevante informatie op het vakgebied. Wij respecteren uw privacy.