Terug
Training voorzitters en secretarissen medezeggenschap publieke sector

Over Haagse Beek organisatieadvies

Haagse Beek organisatieadvies werkt ruim 15 jaar voor publieke organisaties. Betrokkenheid bij de publieke zaak is voor ons een belangrijke drijfveer. We begeleiden complexe veranderingstrajecten in verschillende rollen: als strategisch adviseur voor het topmanagement, als procesbegeleider t.b.v. implementatie van veranderingen, als projectleider of interim-manager.

|
omgeving Utrecht

Training voorzitters en secretarissen medezeggenschap publieke sector

Voorzitters en secretarissen medezeggenschap publieke sector

Hoe geef je effectief sturing aan een ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging? Dat is de vraag die centraal staat in de training voorzitters en secretarissen. Hoe kun je de communicatie binnen de OR bevorderen, zonder de ‘baas’ te zijn? Hoe zet je de leden in hun kracht?

De rol van voorzitter of secretaris in een ondernemingsraad is lastig om in te vullen. Enerzijds heb je geen formele positie zoals een leidinggevende, anderzijds heeft de ondernemingsraad een gezamenlijke taak en wordt met name het dagelijks bestuur aangesproken op de uitvoering hiervan. Combineer dit met de mix van betrokken medewerkers die lid zijn van de ondernemingsraad en de complexiteit van vraagstukken die worden besproken, en er is sprake van een uiterst moeilijk in te vullen positie. Wij verzorgen begeleiding zodat je leert om de kennis en kunde uit de groep te benutten, gericht te interveniëren en op strategisch niveau doelen kunt bepalen.

Direct opgeven?

Voornaam
Achternaam
Organisatie
E-mailadres
Telefoonnummer

Meer informatie

Doelgroep: voorzitters en secretarissen medezeggenschap van publieke organisaties

Datum: woensdag 13 mei, 09:30-16:30 uur

Kosten: 400 euro per persoon inclusief lunch

Na aanmelding krijg je direct een bevestigingsmail. Dit is jouw bewijs van deelname.

Voor vragen, neem gerust contact op met Huub Brinkhof

Werkwijze
We werken in kleine groepen (zes tot tien deelnemers). We beginnen met het bespreken van teamontwikkeling in de medezeggenschap, teamfasen en de rol van de teamleider. We bespreken welke mogelijkheden hierin voor je liggen en zullen vervolgens de interactie met collega-voorzitters en -secretarissen begeleiden en een aantal concrete casussen behandelen. Vervolgens bespreken wij strategiebepaling van de ondernemingsraad, waarna wij dit onderwerp aan de hand van concrete thema’s uitdiepen. Vragen die bijvoorbeeld aan de orde kunnen komen zijn:

  • Hoe maak ik gebruik van de competenties uit de ondernemingsraad?
  • Hoe krijg ik daartoe als dagelijks bestuur een stevigere positie richting leden?
  • Hoe creëer ik betrokkenheid bij medezeggenschapsleden?
  • Hoe verdeel ik het werk op een eerlijke manier en voorkom ik dat ik zelf al het werk doe?
  • Hoe spreek ik mensen op een goede manier aan?
  • Hoe ga ik om met situaties waarin onderlinge irritaties ontstaan?
  • Hoe bied ik de bestuurder inzicht in nut en noodzaak van de ondernemingsraad?
  • Hoe ga ik ermee om als de ondernemingsraad niet of onvoldoende serieus genomen wordt?

De training is praktisch en ‘to the point’, zodat je direct met de resultaten aan de slag kunt gaan.

De begeleiding wordt verzorgd door adviseurs met relevante werkervaring, zowel op het gebied van medezeggenschap, als op het gebied van veranderingstrajecten voor bestuurders. Wij zijn het enige bureau in Nederland dat die combinatie op deze manier aanbiedt.

Op onze pagina OR-trainingen lees je meer over de medezeggenschapstrainingen die wij verzorgen. Ook vind je hier onze zelftest over effectieve medezeggenschap. Wil je in de toekomst als eerste op de hoogte zijn van onze trainingen, meld je dan onderaan deze pagina aan voor onze nieuwsbrief over medezeggenschap.

Haagse Beek organisatieadvies is gecertificeerd conform ISO 9001: 2015 en volgens de normen van het SCOOR dat ons kwalificeert als gespecialiseerd trainingsbureau voor medezeggenschap. Ten behoeve van deze certificaten wordt één tot tweemaal per jaar een externe audit binnen ons bureau gehouden om de kwaliteit van onze dienstverlening te toetsen. Wij zijn tevens ingeschreven bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs.

Nieuwsbrief

Iedere week stellen wij met veel aandacht een nieuwsbrief samen over één van onze thema's. Vink aan waarover u de nieuwsbrief wilt ontvangen.

Onze nieuwsitems zijn kort, zonder PR-praat en met relevante informatie op het vakgebied. Wij respecteren uw privacy.