Digitale transformatie bij de Provincie Zuid-Holland

De wereld verandert. Technologische ontwikkelingen vereisen digitale fitheid. Om de digitale transformatie van de provincie Zuid-Holland een boost te geven, ondersteunen wij hen bij het ontwikkelen van een leerlandschap met modules voor digitale vaardigheden.

Digitale transformatie bij de Provincie Zuid-Holland

Net als bij veel organisaties heeft de vergaande digitalisering van de samenleving invloed op de werkprocessen van de provincie Zuid-Holland. Er wordt steeds meer gewerkt met elektronische systemen en big data. Ook staan inwoners, instellingen en bedrijven veel vaker via digitale middelen in contact met de provincie. Niet alleen de werkomgeving en manier van werken verandert. Er komen ook nieuwe rollen en taken bij. Deze digitale transformatie vereist andere vaardigheden. Om te kunnen blijven voldoen aan de opgaves van de provincie, voor nu en in de toekomst, is het van belang dat medewerkers hun digitale vaardigheden ontwikkelen. Of, om het anders te zeggen, dat ze digitaal fit zijn.

De ontwikkeling van een leerlandschap is onderdeel van een bredere visievorming op datagedreven werken

Leerlandschap voor digitale vaardigheden

Samen met de provincie ontwikkelen wij de komende tijd een leerlandschap met modules voor medewerkers. In de eerste fase hebben we gesprekken gevoerd met verschillende mensen in de organisatie over de vraag: wat is nodig om digitale vaardigheden te ontwikkelen bij medewerkers? Naar aanleiding van de uitkomsten van deze gesprekken zetten we de vervolgstappen uit. Het doel is om te komen tot een leerplan en vervolgens tot het inrichten van het leerlandschap. Een belangrijk aspect dat hierbij aandacht krijgt is: hoe nemen we medewerkers mee in de digitale transformatie, zowel op inhoud als op proces? En we denken na over de randvoorwaardelijkheden. Wat is nodig om elke stap in dit proces goed af te ronden?

Visie op datagedreven werken

De ontwikkeling van een leerlandschap is onderdeel van een bredere visievorming op datagedreven werken. Want wat is dat, datagedreven werken? Hoe beïnvloedt data de werkprocessen? Daarvoor gaan we oefenen met een echte omgeving binnen een dienst, om zo zelf te ervaren wat datagedreven werken betekent.

Om meer te lezen over wat wij doen op het gebied van de ontwikkeling van publieke organisaties gaat u naar onze themapagina over verandermanagement.

Nieuwsbrief

Niets missen op het gebied van publieke vernieuwing? Iedere week stellen wij met veel aandacht een nieuwsbrief samen over een thema. Vink aan waarover u de nieuwsbrief wilt ontvangen.

Onze nieuwsitems zijn kort en zonder PR-praat. Wij respecteren uw privacy.