Masterclass over innovatie aan de Universiteit Twente

Voor de Master Public Management van de Universiteit Twente verzorgt Menno Spaan jaarlijks de module over innovatie van publieke organisaties. Innovaties komen niet toevallig tot stand, maar ze laten zich ook niet sturen. In de masterclass van Menno Spaan krijgen de deelnemers concrete handvatten om innovatie vorm te geven.

De deelnemers aan de Master Public Management van de Universiteit Twente zijn met name managers en leidinggevenden in de publieke sector. Onderwerpen die in de module van Menno Spaan aan de orde komen zijn:
• Wat is innovatie en hoe geef je dit in praktijk vorm?
• Wat kunnen we leren van innovatiesuccessen en van mislukkingen?
• Hoe vind je de juiste balans met het reguliere proces van de organisatie?
• Hoe zorg je dat er voldoende tijd is om het innovatieproces vorm te geven?
• Hoe monitor je op het verloop van innovaties?

Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk en onderzoeksresultaten worden innovatiestrategieën, processtappen, kansen en bedreigingen besproken en wordt concreet gekeken hoe je vanuit de leiding van een publieke organisatie innovatie op een structurele manier vorm kunt geven in een politiek-bestuurlijke omgeving.

Tijdens het programma gaan de deelnemers onder meer aan de slag met hun eigen vraagstukken en wordt een gastspreker uitgenodigd wiens casus in een interactieve werkvorm wordt besproken.

Nieuwsbrief

Niets missen op het gebied van publieke vernieuwing? Iedere week stellen wij met veel aandacht een nieuwsbrief samen over een thema. Vink aan waarover u de nieuwsbrief wilt ontvangen.

Onze nieuwsitems zijn kort en zonder PR-praat. Wij respecteren uw privacy.