Terug
Bestuurderstafel: werksessie innovatie

Over Haagse Beek organisatieadvies

Haagse Beek organisatieadvies werkt al 15 jaar voor publieke organisaties. Betrokkenheid bij de publieke zaak is voor ons een belangrijke drijfveer. We begeleiden complexe trajecten in verschillende rollen: wij doen onderzoek naar verbetermogelijkheden, voeren het verandermanagement om doelen te realiseren, adviseren over innovatie in de publieke sector, en wij coachen en begeleiden leidinggevenden en teams met bijzondere aandacht voor participatie van medewerkers.

|
15.00 uur tot 17.00 uur
|
Plein 8c, Den Haag

Bestuurderstafel: werksessie innovatie

Bestuurders

Met een korte zelftest breng je in kaart waar je organisatie staat, waar verbetermogelijkheden liggen en wat nodig is om innovaties verder te brengen. We bespreken welke strategie het meest passend is en reflecteren op elkaars vraagstukken.

Het uitgangspunt voor de sessie is het boek Van indammen naar laten stromen waarin op basis van zestien praktijkcasussen heel concreet staat beschreven hoe innovatie tot stand kan worden gebracht in publieke organisaties. Het boek is veel verkocht, heeft goede recensies gekregen en is geselecteerd als kanshebber voor het boek van het jaar 2019 van de Orde van organisatieadviseurs.

We maken mensen vrij om aan innovatie te werken. We werken met pilots om innovatie voor elkaar te krijgen en we proberen goed om te gaan met politici die aandacht hebben voor innovatieve projecten of dat nu positief of negatief is. Maar toch krijgen we het vaak maar moeilijk voor elkaar. En dat terwijl publieke organisaties aan de voet staan van grote innovaties zoals gps, het algoritme dat door Google wordt gebruikt en de electronische camera.

Daarom is het van belang dat innovatie een structureel proces is dat je naast het gewone werk inricht. Dat het kan, dat bewijzen de casussen uit het boek: van procesinnovaties tot innovaties op het gebied van diensten en producten. Maar op een gestructureerde manier, dat lukt niet of nauwelijks bij publieke organisaties, terwijl het wel hard nodig is.

In deze sessies voor bestuurders bespreken we in twee uur hoe je innovatie als een structureel proces kunt inrichten als vast onderdeel naast het gewone werk. Wat dit betekent voor de biotoop die leidt tot de juiste sfeer voor medewerkers om tot vernieuwing te komen. Welke fasen je doorloopt, welke strategie je kunt hanteren en welke rol je hebt als bestuurder.

Innovatie laat zich niet sturen, maar komt ook niet toevallig tot stand. Het is wel een proces dat zich laat inrichten: waarin de doeners uit de organisatie vooruitgaan en de mogelijkheden en kansen verkennen en daarna alle type medewerkers een rol hebben, afhankelijk van de fase die wordt doorlopen.

Leer in twee uur hoe dit proces verloopt, direct toepasbaar in je organisatie. De workshop wordt verzorgd door Menno Spaan, auteur van het boek Van indammen naar laten stromen. Het boek is bij de kosten voor deelname inbegrepen.

Nieuwsbrief

Iedere week stellen wij met veel aandacht een nieuwsbrief samen over één van onze thema's. Vink aan waarover u de nieuwsbrief wilt ontvangen.

Onze nieuwsitems zijn kort, zonder PR-praat en met relevante informatie op het vakgebied. Wij respecteren uw privacy.