Terug
Bestuurderstafel: werksessie innovatie

Over Haagse Beek organisatieadvies

Haagse Beek organisatieadvies werkt ruim 10 jaar voor publieke organisaties. Betrokkenheid bij de publieke zaak is voor ons een belangrijke drijfveer. We begeleiden complexe veranderingstrajecten in verschillende rollen: als strategisch adviseur voor het topmanagement, als procesbegeleider t.b.v. implementatie van veranderingen, als projectleider of interim-manager.

|
15.00 uur tot 17.00 uur
|
Plein 8c, Den Haag

Bestuurderstafel: werksessie innovatie

Bestuurders

Met een korte zelftest breng je in kaart waar je organisatie staat, waar verbetermogelijkheden liggen en wat nodig is om innovaties verder te brengen. We bespreken welke strategie het meest passend is en reflecteren op elkaars vraagstukken.

Direct opgeven?

Voornaam
Achternaam
Organisatie
E-mailadres

Meer informatie

Doelgroep: bestuurders
Locatie: Plein 8c, 2511 CR Den Haag
Datum: donderdag 4 juli 2019
Tijd: 15.00 uur tot 17.00 uur met daarna borrel
Kosten: 199 euro inclusief boek

Na aanmelding krijg je per direct een bevestigingsmail. Neem contact op met Conny van der Hijden bij vragen: c.vanderhijden@haagsebeek.nl

Het uitgangspunt voor de sessie is het boek Van indammen naar laten stromen waarin op basis van zestien praktijkcasussen heel concreet staat beschreven hoe innovatie tot stand kan worden gebracht in publieke organisaties. Het boek is veel verkocht, heeft goede recensies gekregen en is geselecteerd als kanshebber voor het boek van het jaar 2019 van de Orde van organisatieadviseurs.

We maken mensen vrij om aan innovatie te werken. We werken met pilots om innovatie voor elkaar te krijgen en we proberen goed om te gaan met politici die aandacht hebben voor innovatieve projecten of dat nu positief of negatief is. Maar toch krijgen we het vaak maar moeilijk voor elkaar. En dat terwijl publieke organisaties aan de voet staan van grote innovaties zoals gps, het algoritme dat door Google wordt gebruikt en de electronische camera.

Daarom is het van belang dat innovatie een structureel proces is dat je naast het gewone werk inricht. Dat het kan, dat bewijzen de casussen uit het boek: van procesinnovaties tot innovaties op het gebied van diensten en producten. Maar op een gestructureerde manier, dat lukt niet of nauwelijks bij publieke organisaties, terwijl het wel hard nodig is.

In deze sessies voor bestuurders bespreken we in twee uur hoe je innovatie als een structureel proces kunt inrichten als vast onderdeel naast het gewone werk. Wat dit betekent voor de biotoop die leidt tot de juiste sfeer voor medewerkers om tot vernieuwing te komen. Welke fasen je doorloopt, welke strategie je kunt hanteren en welke rol je hebt als bestuurder.

Innovatie laat zich niet sturen, maar komt ook niet toevallig tot stand. Het is wel een proces dat zich laat inrichten: waarin de doeners uit de organisatie vooruitgaan en de mogelijkheden en kansen verkennen en daarna alle type medewerkers een rol hebben, afhankelijk van de fase die wordt doorlopen.

Leer in twee uur hoe dit proces verloopt, direct toepasbaar in je organisatie. De workshop wordt verzorgd door Menno Spaan, auteur van het boek Van indammen naar laten stromen. Het boek is bij de kosten voor deelname inbegrepen.

Terug naar de Meting innovatiekracht
>Terug naar de Meting innovatiekracht