Terug
De ambtenaar genormaliseerd

Over Haagse Beek organisatieadvies

Haagse Beek organisatieadvies werkt ruim 10 jaar voor publieke organisaties. Betrokkenheid bij de publieke zaak is voor ons een belangrijke drijfveer. We begeleiden complexe veranderingstrajecten in verschillende rollen: als strategisch adviseur voor het topmanagement, als procesbegeleider t.b.v. implementatie van veranderingen, als projectleider of interim-manager.

|
12.30-16.00
|
Heeren van Zeist, Slotlaan 316, 3701 GX Zeist

De ambtenaar genormaliseerd

De Wet normalisering rechtspositie ambtenaren wordt van kracht op 1 januari 2020, hiermee is er een hoop werk te doen voor HR-professionals, managers en OR-leden in de publieke sector. Wilt u praktijkgerichte kennis opdoen en nagaan hoe u zich hierop voorbereidt? Meldt u zich dan aan voor de bijeenkomst ‘De ambtenaar genormaliseerd’.

Deze praktijkgerichte middag is bedoeld om na te gaan wat de verandering betekent voor uw organisatie in de komende jaren. Haagse Beek organisatieadvies en Valegis Advocaten bundelen kennis van overheidsmanagement en arbeidsrecht in een bijeenkomst met veel aandacht voor het praktisch doen en regelen.

Wat doet de wet met onze interne arbeidsverhoudingen?
Wordt de overheid commmerciëler?
Hoe verandert de rol van de OR?

U gaat naar huis met een aantal handvatten die u kunt inzetten bij de transitie en u bent goed op de hoogte van de ontwikkelingen.

Direct opgeven?

Voornaam
Achternaam
Organisatie
Functie
E-mailadres

Meer informatie

De begeleiding wordt verzorgd door Gé Jenniskens en Fleur van Bree. Gé is organisatieadviseur bij Haagse Beek en wordt ingezet bij organisatieveranderings-, vernieuwings- en mobilteitsvraagstukken-, met name op gebied van HRM- en O&F-trajecten.
Speciaal voor het onderwerp normalisering ambtenaren zijn we de samenwerking aangegaan met advocaat Fleur van Bree, verbonden aan Valegis Advocaten. Fleur is gespecialiseerd in het arbeids- en ambtenarenrecht, met een focus op de bijzondere rechtsverhoudingen binnen overheidsinstellingen en andere (semi-)publieke instellingen.
Verder is er een gastspreker die lid is van het dagelijks bestuur van een OR uit een G4-gemeente waar men al ervaring heeft met de eerste stappen naar normalisatie.

Doelgroep: medezeggenschap, HR-adviseurs en management van publieke organisaties
Locatie: Heeren van Zeist, Slotlaan 316, 3701 GX Zeist
Datum: 25 april 2019
Kosten: 200 euro per persoon inclusief lunch

Na aanmelding krijg je per direct een bevestigingsmail. Dit is jouw bewijs van deelname. Heb je de bevestigingsmail niet gekregen of een andere vraag? Neem dan contact met ons op: h.brinkhof@haagsebeek.nl

Programma
12.30 Inloop met een broodje/ drankje
13.00 Programma.
16.00 Einde en napraten

Het programma bestaat uit drie delen.

Onderdeel 1: een juridische omslag
In het eerste deel nemen wij u mee in de overgang naar normale arbeidsrechtelijke overeenkomsten (in plaats van publiekrechtelijke aanstellingen). Dit onderdeel zal worden verzorgd door advocate Fleur van Bree van Valegis advocaten. Zij zal u attenderen op de belangrijkste juridische gevolgen van de wet voor uw organisatie.

Onderdeel 2: een veranderingen van arbeidsverhoudingen
Het tweede onderdeel van de middag is gewijd aan de veranderingen van de wet voor de verhoudingen binnen uw organisatie en wat dit concreet betekent voor u als OR-lid, HR-adviseur, bestuurder of als werknemer. Organisatieadviseur Gé Jenniskens (Haagse Beek) neemt u mee in de veranderingen die op dit vlak (kunnen) gaan optreden. Hij zal u adviseren en met u meedenken aan de hand van praktijksituaties.

Onderdeel 3: Ervaringen bij de OR van een grote gemeente
Een gastspreker zal aansluiten en zijn ervaringen delen over activiteiten die reeds zijn ondernomen en nog gepland staan. De uitwisseling van deze ervaringen vormen een bijdrage aan het dialoog dat det de deelners in de organisatie op gang brengen en bevorderen.

Terug naar de Meting innovatiekracht
>Terug naar de Meting innovatiekracht