Terug
De ambtenaar genormaliseerd

Over Haagse Beek organisatieadvies

Haagse Beek organisatieadvies werkt ruim 10 jaar voor publieke organisaties. Betrokkenheid bij de publieke zaak is voor ons een belangrijke drijfveer. We begeleiden complexe veranderingstrajecten in verschillende rollen: als strategisch adviseur voor het topmanagement, als procesbegeleider t.b.v. implementatie van veranderingen, als projectleider of interim-manager.

|
12.30-16.00
|
omgeving Utrecht

De ambtenaar genormaliseerd

De Wet normalisering rechtspositie ambtenaren wordt van kracht op 1 januari 2020. Hiermee is er een hoop werk te doen voor HR-professionals, managers en OR-leden in de publieke sector. Wilt u praktijkgerichte kennis opdoen en antwoord krijgen op uw vragen? Meldt u zich dan aan voor de bijeenkomst ‘De ambtenaar genormaliseerd’.
Deze praktijkgerichte middag is bedoeld om na te gaan wat de verandering betekent voor uw organisatie in de komende jaren. Wellicht beschikt u reeds over de basisinzichten en de acties die voor de implementatie van de wet noodzakelijk zijn.

De Gemeente Amsterdam is al ver gevorderd met de praktische implementatie en we hebben de OR bereid gevonden om hun ervaringen en inzichten te delen. Haagse Beek organisatieadvies en Valegis Advocaten bundelen hun kennis van overheidsmanagement en arbeidsrecht in een bijeenkomst met veel aandacht voor de praktijk. Een verdieping waarbij uw ervaringen bij de implementatie, uw casuïstiek en vragen centraal staan.

Wat doet de wet met onze interne arbeidsverhoudingen?
Wordt de overheid commmerciëler?
Hoe verandert de rol van de OR?

U gaat naar huis met een aantal concrete handvatten en antwoorden op uw vragen, die u kunt inzetten bij de transitie en uitvoering van uw werkzaamheden onder de nieuwe wetgeving.

Onze trainingen krijgen gemiddeld een 8,3 als rapportcijfer van de deelnemers.

Direct opgeven?

Voornaam
Achternaam
Organisatie
Functie
E-mailadres
Telefoonnummer

Meer informatie

Doelgroep: medezeggenschap, HR-adviseurs en management
Locatie: omgeving Utrecht (locatie volgt)
Datum: donderdag 16 mei 2019
Tijd: 12:30-16:00
Kosten: 200 euro per persoon inclusief lunch

Kom je met meer collega's? Voor iedere derde collega rekenen we de helft van de prijs.

Na aanmelding krijg je per direct een bevestigingsmail. Dit is jouw bewijs van deelname. Heb je de bevestigingsmail niet gekregen of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met Conny, c.vanderhijden@haagsebeek.nl

Begeleiding workshop en sprekers
Speciaal voor het onderwerp 'normalisering ambtenaren' zijn we de samenwerking aangegaan met advocaat Fleur van Bree, verbonden aan Valegis Advocaten. Fleur is gespecialiseerd in het arbeids- en ambtenarenrecht, met een focus op de bijzondere rechtsverhoudingen binnen overheidsinstellingen en andere (semi-)publieke instellingen.

Daarnaast wordt de workshop begeleid door Gé Jenniskens. Hij is organisatieadviseur bij Haagse Beek en wordt ingezet bij organisatieveranderings-, vernieuwings- en mobilteitsvraagstukken, met name op het gebied van HRM- en O&F-trajecten.

Verder is een gastspreker aanwezig die lid is van het dagelijks bestuur van een OR uit een G4-gemeente waar men al ervaring heeft met de eerste stappen naar normalisatie.

Programma
12.30 Inloop met een broodje/drankje
13.00 Start programma
16.00 Einde en napraten

Het programma bestaat uit drie delen.

Onderdeel 1: een juridische omslag
In het eerste deel nemen wij u mee in de overgang naar normale arbeidsrechtelijke overeenkomsten (in plaats van publiekrechtelijke aanstellingen). Dit onderdeel zal worden verzorgd door advocate Fleur van Bree van Valegis advocaten. Zij zal u attenderen op de belangrijkste juridische gevolgen van de wet voor uw organisatie.

Onderdeel 2: een veranderingen van arbeidsverhoudingen
Het tweede onderdeel van de middag is gewijd aan de veranderingen van de wet voor de verhoudingen binnen uw organisatie en wat dit concreet betekent voor u als OR-lid, HR-adviseur, bestuurder of als werknemer. Organisatieadviseur Gé Jenniskens (Haagse Beek) neemt u mee in de veranderingen die op dit vlak (kunnen) gaan optreden. Hij zal u adviseren en met u meedenken aan de hand van praktijksituaties.

Onderdeel 3: ervaringen bij de OR van een grote gemeente
Een gastspreker zal aansluiten en zijn ervaringen delen over activiteiten die reeds zijn ondernomen en nog gepland staan. De uitwisseling van deze ervaringen vormen een bijdrage aan het dialoog dat det de deelners in de organisatie op gang brengen en bevorderen.

Terug naar de Meting innovatiekracht
>Terug naar de Meting innovatiekracht