Terug
De AS draait door

Over Haagse Beek organisatieadvies

Haagse Beek organisatieadvies werkt ruim 10 jaar voor publieke organisaties. Betrokkenheid bij de publieke zaak is voor ons een belangrijke drijfveer. We begeleiden complexe veranderingstrajecten in verschillende rollen: als strategisch adviseur voor het topmanagement, als procesbegeleider t.b.v. implementatie van veranderingen, als projectleider of interim-manager.

|
12.00 uur - 17.00 uur (inclusief lunch en drankje achteraf)
|
Oude gracht 243

De AS draait door

Ambtelijk secretarissen

Ben je ambtelijk secretaris van een ondernemingsraad? Dan ben je van harte welkom op onze bijeenkomst voor ambtelijk secretarissen op 21 september in Utrecht. Op een prachtige plek aan de Oude Gracht scherp je je vaardigheden, praat je met collega's en krijg je de meest recente informatie over een aantal actuele ontwikkelingen. Lees onderaan welke thema's centraal staan!

Direct opgeven?

Voornaam
Achternaam
Organisatie
E-mailadres
Kies hier je workshops (maximaal twee)

Meer informatie

De bijeenkomst is kosteloos

21 september 2017

Oude Gracht 243 te Utrecht

12.00 uur - 17.00 uur inclusief lunch (broodje) en borrel

Na aanmelding krijg je per direct een bevestigingsmail. Dit is je bewijs van deelname. Heb je de bevestigingsmail niet gekregen? Neem dan contact met ons op.

De volgende thema's worden na een algemene inleiding verzorgd:

Generatiepact, wat moet ik daarmee?
Met een generatiepact kun je afspreken dat langzittende medewerkers uitstromen en dat nieuwe medewerkers hun taken geleidelijk overnemen. Dit kan veelal zonder extra kosten voor de organisatie en naar tevredenheid van een ieder. Bij gemeenten is de regeling in de CAO opgenomen. Maar ook voor andere (publieke) organisaties geldt dat de regeling kan worden toegepast. Leer wat het is, hoe het werkt en wat jij kan doen om het introduceren.

Competenties voor de toekomst, geldt dat ook voor mij?
Digitalisering, automatisering, internet of things.. het gaat als een razende. Het heeft nu al consequenties voor ons werkbare leven. Onmiskenbaar heeft dit nog veel meer consequenties voor iedereen die vanaf 2030 nog aan het werk is. Wij onderzochten welke competenties je nodig hebt om met deze ontwikkelingen overeind te blijven in het arbeidszame leven. Zoiets als creativiteit bijvoorbeeld: dat wordt steeds belangrijker. Als je je voor deze workshop opgeeft, krijg je een zelftest toegestuurd. Aan de hand van de resultaten bekijk je in de workshop wat je op welke manier kunt ontwikkelen.

Vergaderdiscpline en andere rust en regelmaat
Ondernemingsraden komen en gaan. De AS draait door. Maar draai je letterlijk of figuurlijk door? Als het gaat om vergaderdiscipline wil het wel eens mis gaan. Leer in deze workshop van een zeer ervaren vergadertijger hoe je de discpline bewaakt vanuit jouw rol als ambtelijk secretaris. We bespreken slimme technieken en oefenen hier laagdrempelig op.