Terug
De AS draait door

Over Haagse Beek organisatieadvies

Haagse Beek organisatieadvies werkt ruim 10 jaar voor publieke organisaties. Betrokkenheid bij de publieke zaak is voor ons een belangrijke drijfveer. We begeleiden complexe veranderingstrajecten in verschillende rollen: als strategisch adviseur voor het topmanagement, als procesbegeleider t.b.v. implementatie van veranderingen, als projectleider of interim-manager.

|
12.00 uur - 17.00 uur (inclusief lunch en drankje achteraf)
|
Oudegracht 243

De AS draait door

Ambtelijk secretarissen

Bent u ambtelijk secretaris van een ondernemingsraad? Dan heten wij u van harte welkom op onze bijeenkomst voor ambtelijk secretarissen op 21 september in Utrecht. Op een prachtige plek aan de Oudegracht scherpt u uw vaardigheden, praat u met collega's en krijgt u de meest recente informatie over een aantal actuele ontwikkelingen. U leest onderaan welke thema's centraal staan.

De volgende thema's worden na een algemene inleiding verzorgd:

Generatiepact, wat moet ik daarmee?
Met een generatiepact kunt u afspreken dat langzittende medewerkers uitstromen en dat nieuwe medewerkers hun taken geleidelijk overnemen. Dit kan veelal zonder extra kosten voor de organisatie en naar tevredenheid van een ieder. Bij gemeenten is de regeling in de CAO opgenomen. Maar ook voor andere (publieke) organisaties geldt dat de regeling kan worden toegepast. Leer wat het is, hoe het werkt en wat u kunt doen om het introduceren.

Competenties voor de toekomst, geldt dat ook voor mij?
Digitalisering, automatisering, internet of things.. het gaat als een razende. Het heeft nu al consequenties voor ons werkbare leven. Onmiskenbaar heeft dit nog veel meer consequenties voor iedereen die vanaf 2030 nog aan het werk is. Wij onderzochten welke competenties u nodig hebt om met deze ontwikkelingen overeind te blijven in het arbeidszame leven. Zoiets als creativiteit bijvoorbeeld: dat wordt steeds belangrijker. Als u zich voor deze workshop opgeeft dan krijgt u een zelftest toegestuurd. Aan de hand van de resultaten bekijkt u in de workshop wat u op welke manier kunt ontwikkelen.

Vergaderdiscpline en andere rust en regelmaat
Ondernemingsraden komen en gaan. De AS draait door. Maar draait u letterlijk of figuurlijk door? Als het gaat om vergaderdiscipline wil het wel eens mis gaan. Leer in deze workshop van een ervaren vergadertijger hoe u de discpline bewaakt vanuit uw rol als ambtelijk secretaris. We bespreken slimme technieken en oefenen hier laagdrempelig op.

Terug naar de Meting innovatiekracht
>Terug naar de Meting innovatiekracht