Terug
Het geheim van het goede gesprek

Over Haagse Beek organisatieadvies

Haagse Beek organisatieadvies werkt al 15 jaar voor publieke organisaties. Betrokkenheid bij de publieke zaak is voor ons een belangrijke drijfveer. We begeleiden complexe trajecten in verschillende rollen: wij doen onderzoek naar verbetermogelijkheden, voeren het verandermanagement om doelen te realiseren, adviseren over innovatie in de publieke sector, en wij coachen en begeleiden leidinggevenden en teams met bijzondere aandacht voor participatie van medewerkers.

|
14.00-17.00
|
Haagse Beek, Plein 8C Den Haag

Het geheim van het goede gesprek

Middag voor publieke professionals (nog 2 plekken beschikbaar)

Het voeren van gesprekken is voor ons allemaal dagelijkse kost. Of je beleidsadviseur, manager, OR-lid, directeur of onderzoeker bent, we doen het allemaal. Het goede gesprek kunnen voeren, is een essentiële vaardigheid voor publieke professionals in klantcontact, in de afstemming tussen medewerkers en leidinggevenden, bij strategievorming en projectmanagement.

Hoe we de gespreksvaardigheid en -kwaliteit kunnen vergroten om onze (organisatie)doelen te bereiken, is iets wat we verre van dagelijks doen. Stilstaan bij de wijze waarop we spreken, luisteren en denken kan echter nuttig zijn, juist omdat we het elke dag (moeten) doen. Elke verbetering bezit een hefboomwerking. Slechte gesprekken leiden tot verlies aan organisatiepotentieel, minder sterke visie- en strategievorming en een grotere conflictgevoeligheid.

Tijdens deze middag gaan we op zoek naar het geheim van het goede gesprek. Wat maakt nu het ene gesprek beter dan het andere? We delen kennis uit onderzoek dat hiernaar is verricht en zijn benieuwd naar uw persoonlijke ervaringen. Verder gaat u vooral met anderen oefenen en spelen met de technieken. We simuleren gesprekken zo veel mogelijk toegesneden op uw organisatie en/of functie.

Goede gespreksvoering is te leren. Oefening baart kunst.

Nieuwsbrief

Iedere week stellen wij met veel aandacht een nieuwsbrief samen over één van onze thema's. Vink aan waarover u de nieuwsbrief wilt ontvangen.

Onze nieuwsitems zijn kort, zonder PR-praat en met relevante informatie op het vakgebied. Wij respecteren uw privacy.