Terug
Hoe gaat het met Henny?

Over Haagse Beek organisatieadvies

Haagse Beek organisatieadvies werkt al 15 jaar voor publieke organisaties. Betrokkenheid bij de publieke zaak is voor ons een belangrijke drijfveer. We begeleiden complexe trajecten in verschillende rollen: wij doen onderzoek naar verbetermogelijkheden, voeren het verandermanagement om doelen te realiseren, adviseren over innovatie in de publieke sector, en wij coachen en begeleiden leidinggevenden en teams met bijzondere aandacht voor participatie van medewerkers.

|
12.00-16.30 incl. lunch

Hoe gaat het met Henny?

Management, HR en medezeggenschap

Tijd- en plaatsonafhankelijk werken. Het is op het oog een mooi concept. Maar het zorgt voor de nodige reuring binnen het kantoor. Hoe vinden wij elkaar, als we niet op vaste werkplekken zitten? Wat betekent het voor de sociale component in ons werk? Wat is een realistische bezettingsgraad? En hoe gaan wij om met de dinsdagen wanneer iedereen naar kantoor komt? Wat doet deze manier van werken met de productiviteit en met het ziekteverzuim? Waar ligt het omslagpunt voordat mensen teveel gaan afwijken van het bedrijfsbeleid omdat ze elkaar te weinig zien?

Tijd- en plaatsonafhankelijk werken kan tot goede resultaten leiden in productiviteit en verlaging van het ziekteverzuim, maar er zijn ook risico's aan verbonden. Wij hebben er onderzoek naar gedaan en gebruiken graag onze ervaring om u van praktische antwoorden te voorzien.

Onze trainingen krijgen gemiddeld een 8,3 als rapportcijfer van de deelnemers.

Werkwijze
We starten met een korte definiëring van wat we voor het gemak noemen: anders samenwerken. Welke praktijksituaties komen er zoal in jouw organisatie voor? We bekijken hoe tijd- en plaatsonafhankelijk werken kan worden ingevuld en wat het betekent voor de rol van management, HR en medezeggenschap. We doen dit op basis van feiten: onderzoek naar nieuwe werkvormen en de effecten hiervan vormen voor ons de basis. Maar we eindigen ook met een kleine praktijksimulatie. Je kunt meedoen, maar je mag ook observeren. En dan kun je de volgende dag gewoon weer aan het werk. Of toch niet?

De begeleiding wordt verzorgd door adviseurs met relevante werkervaring, zowel op het gebied van medezeggenschap, als op het gebied van veranderingstrajecten voor bestuurders. Wij zijn het enige bureau in Nederland dat die combinatie op deze manier aanbiedt.

Haagse Beek organisatieadvies is gecertificeerd conform ISO 9001: 2015 en volgens de normen van het SCOOR dat ons kwalificeert als gespecialiseerd trainingsbureau voor medezeggenschap. Ten behoeve van deze certificaten wordt één tot tweemaal per jaar een externe audit binnen ons bureau gehouden om de kwaliteit van onze dienstverlening te toetsen. Wij zijn tevens ingeschreven bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs.

Nieuwsbrief

Iedere week stellen wij met veel aandacht een nieuwsbrief samen over één van onze thema's. Vink aan waarover u de nieuwsbrief wilt ontvangen.

Onze nieuwsitems zijn kort, zonder PR-praat en met relevante informatie op het vakgebied. Wij respecteren uw privacy.