Terug
Snuffelen aan zelfsturing

Over Haagse Beek organisatieadvies

Haagse Beek organisatieadvies werkt al 15 jaar voor publieke organisaties. Betrokkenheid bij de publieke zaak is voor ons een belangrijke drijfveer. We begeleiden complexe trajecten in verschillende rollen: wij doen onderzoek naar verbetermogelijkheden, voeren het verandermanagement om doelen te realiseren, adviseren over innovatie in de publieke sector, en wij coachen en begeleiden leidinggevenden en teams met bijzondere aandacht voor participatie van medewerkers.

Snuffelen aan zelfsturing

____

Zeven busjes met mensen uit verschillende organisaties kwamen bij elkaar op het prachtige landgoed de Mariënwaerdt om daar te leren over zelfsturing. De gemeente Nijkerk werkt met één gemeentescretaris en 28 teams. In hun gastbijdrage vertelden zij hoe zelfsturing in praktijk werkt en wat voor hen de reden was om de organisatie op die manier in te richten. Verder was er een bijdrage van Jaap Peters over 2800 medewerkers die in een week zelfsturend werden. Er waren workshops en deelnemers gingen met een eigen aanpak terug naar hun organisatie.
Wilt u op de hoogte blijven van onze events? Geeft u zich dan op voor de nieuwsbrief via de link onderaan deze pagina.

____

20% productiever, 50% minder kwaliteitsfouten, 50% meer innovatie. Dat zijn de harde cijfers als medewerkers in een organisatie betrokken zijn. Waarom stellen we deze betrokkenheid niet centraal? Waarom reorganiseren als dit direct ten koste gaat van de betrokkenheid van medewerkers? Waarom niet het omgekeerde doen en veel meer verantwoordelijkheid en ruimte geven aan medewerkers? Hieronder de belangrijkste uitkomsten van het symposium over zelfsturing.

Uitkomsten

De methode
Slow change betekent dat je tijd neemt voor een verandering. Je zet een beweging in gang in je organisatie door op het juiste moment de juiste impulsen te geven. Daarvoor is een collectieve ambitie nodig, een wens om tot verandering te komen, maar ook een groep die in de organisatie verantwoordelijkheid neemt en zich committeert aan de verandering. Hierop is het symposium gericht. De deelnemers hebben alle informatie uit de gastbijdragen en workshops gekregen om mee te nemen naar hun thuisorganisatie en die rol in te vullen. Op de hoogte blijven van onze events? Meld u aan voor onze nieuwsbrief onderaan deze pagina.

Nieuwsbrief

Iedere week stellen wij met veel aandacht een nieuwsbrief samen over één van onze thema's. Vink aan waarover u de nieuwsbrief wilt ontvangen.

Onze nieuwsitems zijn kort, zonder PR-praat en met relevante informatie op het vakgebied. Wij respecteren uw privacy.