Powered by Haagse Beek

Webinars

Webinars voor de frontwerkers en thuiszitters. Kennis, inspiratie, aandacht voor elkaar en reflectie in bijzondere tijden. Het grootste aanbod van webinars in Nederland vindt u hier. Veranderkracht is het thema van onze webinars deze week.

Schrijft u zich in voor de nieuwsbrief onderaan deze pagina om op de hoogte te blijven. We hopen dat u ervan zult genieten!

 • Kapitalisme contra Kapitalisme (deel 2)

  Begint over 99 minuten
  Jaap Peters
  |
  Veranderkracht

  In zijn deel 1 ging Jaap op zoek naar de oorsprong van neoliberalisme en kwam uit op de Zwitserse berg 'Mont Pelèrin' waar in 1947 het fundament werd gelegd. Nobelprijswinnaars Von Hayek en Friedman zijn de daaraan verbonden namen. Aan de hand van zwakke signalen in het hier & nu - eigenlijk doen we het al - zoals de staatsbemoeienis van de overheid met AirFrance/KLM worden voorstellen gedaan 'de menselijke maat' terug te organiseren in de samenleving zoals de ordoliberalisten, de latere Rijnlanders, ook in 1947 op diezelfde berg bepleitte. Op zoek naar neorijnlands dus.

  Klik hier om het webinar te openen
 • Breinbevingen gezocht

  Harold Janssen
  |
  Veranderkracht

  In dit interactieve webinar vervolg ik mijn zoektocht naar de toekomst. Die zit daar namelijk, ergens onder jouw schedeldak. Als de ene vanzelfsprekendheid plaatsmaakt voor de andere. Zeker als dat bij veel mensen tegelijk gebeurt. Dan is sprake van een breinbeving. En ziet de wereld er plots heel anders uit. Hoe meer mensen live meedoen, hoe interessanter.

  Klik hier om het webinar te openen
 • Veranderkracht gevraagd; de crisis als mogelijkheid tot transformatie

  Hans Wopereis
  |
  Veranderkracht

  Vanaf het allereerste begin van het uitbreken van deze crisis hoor je mensen zeggen dat dit het moment is om tot doorbraken te komen. Maar doe het maar eens op jouw werkplek, in jouw organisatie of jouw eigen leven. Doe het maar eens als alles al zolang zo gaat als het gaat en de patronen diep zijn ingeslepen. In dit webinar gaat Hans Wopereis in op de fasen die je doorloopt in het ondergaan van een crisis en wat het aan veranderkracht vraagt de transformatiemogelijkheden die erin besloten liggen te ontsluiten en te benutten.

  Klik hier om het webinar te openen
 • Webinar-café 9

  Hans Wopereis, Harold Janssen, Jaap Peters, Menno Spaan
  |
  Webinar café

  Wat waren de hoogtepunten van de webinars van deze week? Wat leren we uit de webinars als het gaat om de coronacrisis? Hoe was het om de webinars te verzorgen? En welke webinars mogen volgende week niet ontbreken? Met het beantwoorden van deze vragen sluiten wij de week met een aantal gastsprekers af in het Webinar-café.

  Klik hier om het webinar te openen
 • Hoe richten we het leiderschap in?

  David Breugem
  |
  Reflectie op leiderschap

  Veel organisaties merken dat hun gebruikelijke werkwijze niet meer voldoet. En als dan veranderingen nodig zijn wordt gegrepen naar bekende oplossingen voor nieuwe problemen. Hoe maak je een goede analyse voordat je een verandertraject start? Hoe zorg je ervoor dat het leiderschap aansluit op de doelstellingen van de organisatie? Gaat het over medewerkers en leidinggevenden die zich moeten aanpassen (cultuur) of begin je bij de structuur, of juist bij de processen? David Breugem behandelt in dit webinar aan de hand van concrete casussen hoe een organisatieanalyse kan worden ingericht.

  Klik hier om het webinar te openen

Mogelijk gemaakt door Haagse Beek

Publieke organisaties mooier en beter maken

Wilt u worden geïnformeerd over aankomende sessies? Laat dan uw e-mailadres achter.

Wij respecteren uw privacy.