Powered by Haagse Beek

Webinars

Webinars voor de frontwerkers en thuiszitters. Kennis, inspiratie, aandacht voor elkaar en reflectie in bijzondere tijden. Iedere werkdag zolang de crisis duurt: van 10.00 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 15.00 uur. Wij hopen dat u ervan zult genieten.

De webinars worden live uitgezonden op de aangegeven tijden en zijn enkele dagen terug te kijken (scroll verder). Iedere donderdag staan de nieuwe webinars voor de komende week online. Geeft u zich op voor de nieuwsbrief onderaan deze pagina om op de hoogte te blijven.

 • Hoe gaan wij om met onze normen en waarden na de Coronacrisis?

  Begint over 495 minuten

  Spreker:

  Tim Reeskens

  De coronacrisis doet wat met ons. Bekende patronen van onze samenleving zijn drastisch veranderd. We houden fysiek een veilige afstand van elkaar, maar ervaren een hechtere verbondenheid met elkaar. Raakt de coronacrisis ook onze menselijke normen en waarden? Welke effecten kunnen we na de coronacrisis verwachten? Tim Reeskens vertelt hierover wat de geschiedenis en data ons leert.

  Klik hier om het webinar te openen
 • Oplossingen vinden zonder organisaties

  Spreker:

  Harold Janssen

  We zoeken veel te veel oplossingen in organisaties. Zo goed zijn ze nou ook weer niet en ze zijn ook niet oneindig verbeterbaar. Naar mijn mening is het beter om die intelligentie in iets anders te steken, namelijk in oplossingen zonder organisaties of met organisaties op gepaste afstand. Dan kan er weer een nieuw evenwicht ontstaan. Met name de mensen in de cruciale beroepen zouden daar wel eens veel baat bij kunnen hebben. Als volwassen en trotse Nederlanders kunnen we zoveel beter. Laten we samen de hark voorbij.

  Klik hier om het webinar te openen
 • Webinar-café

  Sprekers:

  Jaap Peters, Harold Janssen, Menno Spaan, Eelke Wielinga, Martijn Aslander

  Wat waren de hoogtepunten van de webinars van deze week? Wat leren we uit de webinars als het gaat om de coronacrisis? Hoe was het om de webinars te verzorgen? En welke webinars mogen volgende week niet ontbreken? Met het beantwoorden van deze vragen sluiten wij de week met een aantal gastsprekers af in het Webinar-café.

  Klik hier om het webinar te openen
 • Maatwerktafel jeugdzorg

  Sprekers:

  Ilse de Bruijn, Jolien Snoeren

  "We willen zo graag een plek vinden waar onze zoon wél welkom is." In de jeugdzorg zien we vaak jongeren die meerdere problemen hebben. Denk aan autisme, een lager IQ en een agressie probleem. Waar hij terecht kan ivm autisme, wordt hij afgewezen ivm zijn agressieprobleem of andersom. Dan is er maatwerk nodig. In de regio Lekstroom (een samenwerkingsverband van de gemeenten Nieuwegein, Houten, Lopik, Vijfheerenlanden en IJsselstein) hebben ze hiervoor een omdenk- en expertteam ingericht. Hoe werkt zo'n overleg? Wat zijn onze ervaringen en wat zien wij als oplossingen voor de langere termijn? Sluit aan en denk en deel mee!

  Klik hier om het webinar te openen
 • De menselijke maat in armoedebestrijding (je casus heeft een naam en ze heet Gerda)

  Spreker:

  Erwin Van der Maesen de Sombreff

  In Nederland leven meer dan een miljoen mensen in armoede. En daar komen veel meer bij door de Corona-crisis. Er zijn landelijk meer dan 1000 organisaties actief die mensen met weinig geld willen helpen. Vraag en aanbod komen moeilijk bij elkaar. Dat heeft te maken met versnippering, schaamte, bureaucratie, regeldrift, laaggeletterdheid, bedisseling, goede bedoelingen, vooroordelen en gebrek aan beleving van wat armoede daadwerkelijk betekent. Om maar wat te noemen. Dat moet en kan anders en dat doen we ook in het project Van Arm naar Beter Met steun van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in het kader van NLDIGIBeter maken we een digitaal platform waar hulpverleners en hulpvragers elkaar kunnen vinden en waar hulp daadwerkelijk wordt gegeven. Graag maakt Erwin u deelgenoot van zijn ervaringen.

  Klik hier om het webinar te openen
 • De menselijke maat in projecten

  Spreker:

  Menno Valkenburg

  "Het is net alsof we als team niet vooruit komen", "Dat gedrag van hem frustreert mij", "Ze nemen geen eigenaarschap." Herken je dit soort uitspraken of gedachten? In dit webinar bespreken auteurs van het boekje Vijf frustraties van projectmanagers... en wat je ermee kunt doen!

  Klik hier om het webinar te openen
 • Thuiswerken langs de menselijke maat

  Spreker:

  Huub Brinkhof

  Nu we sinds een aantal weken genoodzaakt zijn thuis te werken, is er een moment om eens te bezien tot hoever de grenzen van het menselijke hierin reiken. In dit webinar kijken we naar lessen die we kunnen leren van succesvolle projecten op het gebied van menselijke maat in thuiswerken.

  Klik hier om het webinar te openen
 • Welkom bij de Sociale Dienst Drechtsteden!

  Spreker:

  Martijn Bok

  Bij de Sociale Dienst Drechtsteden zijn de balies verdwenen en is een werkplein ingericht waar klanten en medewerkers elkaar ontmoeten. Vanaf dat moment is het aantal incidenten met 90% afgenomen. Martijn Blok deelt zijn ervaringen, de lessen die geleerd zijn en de resultaten.

  Klik hier om het webinar te openen

Mogelijk gemaakt door Haagse Beek

Wilt u worden geïnformeerd over aankomende sessies? Laat dan uw e-mailadres achter.

Wij respecteren uw privacy.