Powered by Haagse Beek
Leidinggeven aan zelforganiserende teams

Sprekers

  • Menno Spaan
  • Elyse Rentier

Hebt u genoten van het webinar? Veel van de sprekers zijn ZZP'er. Doneren mag, maar hoeft niet. 10% gaat naar de frontwerkers.

donderdag 28 mei 2020  10:00 — 11:00

Leidinggeven aan zelforganiserende teams

Medewerkers organiseren steeds meer hun eigen werk. Deze tendens wordt door de coronacrisis versterkt. Het aantal managers neemt al jaren af. Toch is er sturing nodig vanuit de leiding van de organisatie. Medewerkers vragen daar ook om. Hoe richt je die sturing in als de principes van zelforganisatie in jouw organisatie leidend zijn? Dit is de vraag die Menno Spaan samen met Elyse Rentier in dit webinar zal beantwoorden.

Concrete voorbeelden uit de adviespraktijk van Menno Spaan en Elyse Rentier staan centraal. Tijdens het webinar leer je welke omslag het vraagt in de manier van denken. Je krijgt de belangrijkste aangrijpingspunten die voor leidinggevenden van belang zijn.

Sprekers

  • Menno Spaan
  • Elyse Rentier

Hebt u genoten van het webinar? Veel van de sprekers zijn ZZP'er. Doneren mag, maar hoeft niet. 10% gaat naar de frontwerkers.

Over de sprekers

Menno Spaan is oprichter en directeur van Haagse Beek organisatieadvies en initiatiefnemer van deze reeks webinars. Hij is auteur van het boek Van indammen naar laten stromen, concreet werken aan innovatie van publieke organisaties. Met zijn team begeleidt hij veranderingstrajecten binnen de overheid. Hij adviseert overheden over het inrichten van hun innovatieproces, begeleidt topmanagers, geeft gastcolleges, spreekt en schrijft over innovatie van publieke organisaties en helpt deze in praktijk vorm te geven.

Elyse Rentier is bestuurskundige en organisatieadviseur bij Haagse Beek. Ze is als adviseur betrokken bij de overgang naar zelforganiserende teams in organisaties.

In dit webinar werd verwezen naar de volgende video's:

Gemeente Nijkerk over zelfsturende teams:

Braziliaanse ondernemer Ricardo Semler over hoe hij zelfsturing invoerde bij Semco:

Frank van Massenhove over zelfsturing en innovatie binnen de federale overheid van België:

Jaap Peters over 2800 thuiszorgmedewerkers die in een week zelfsturend werden:

Het algoritme van spreeuwen:

Mogelijk gemaakt door Haagse Beek

Publieke organisaties mooier en beter maken

Wilt u worden geïnformeerd over aankomende sessies? Laat uw e-mailadres achter om ieder weekend het programma van de aankomende week te ontvangen.

Wij respecteren uw privacy.