Powered by Haagse Beek
Annemarie Penn-te Strake over dilemma's in leiderschap

Spreker

  • Annemarie Penn-te Strake
donderdag 18 juni 2020  09:30 — 10:00

Annemarie Penn-te Strake over dilemma's in leiderschap

Burgemeester van Maastricht, voorzitter van de Veiligheidsregio, burgermoeder. Het burgemeesterschap vraagt constant schakelen van Annemarie Penn-te Strake. In normale tijden, maar zeker tijdens de coronacrisis. Hoe gaat ze daarmee om? Welke dilemma's komen op tafel? Wat is haar leidraad? In dit webinar reflecteert zij op deze vragen.

Spreker

  • Annemarie Penn-te Strake

Over de spreker

Annemarie Penn-te Strake is Burgemeester van Maastricht, voorzitter van de Veiligheidsregio, burgermoeder.

Zij werd in 1980 rechterlijk ambtenaar in opleiding (raio) en in 1987 rechter-plaatsvervanger in de Rechtbank Maastricht. In 1998 werd zij benoemd tot vice-president van deze rechtbank. Acht jaar later werd zij hoofdofficier van justitie van het arrondissementsparket te Maastricht. In 2012 werd zij lid van het College van procureurs-generaal in Den Haag.

In 2014 was Penn-te Strake de formateur van de nieuwe coalitie in Maastricht. Op 23 april 2015 werd zij door de gemeenteraad voorgedragen als burgemeester van Maastricht en op 22 mei werd ze door de Kroon benoemd. Op 1 juli 2015 aanvaardde ze dat ambt en daarmee was ze zowel de eerste vrouwelijke als eerste partijloze burgemeester van Maastricht.

Mogelijk gemaakt door Haagse Beek

Publieke organisaties mooier en beter maken

Wilt u worden geïnformeerd over aankomende sessies? Laat uw e-mailadres achter om ieder weekend het programma van de aankomende week te ontvangen.

Wij respecteren uw privacy.