Powered by Haagse Beek
Smart City technieken en 5G aanpak vereisen een adaptieve overheid

Spreker

  • Marco Heida

Hebt u genoten van het webinar? Veel van de sprekers zijn ZZP'er. Doneren mag, maar hoeft niet. 10% gaat naar de frontwerkers.

donderdag 23 april 2020  13:00 — 14:00

Smart City technieken en 5G aanpak vereisen een adaptieve overheid

Smart City is niet een oplossing welke je koopt en implementeert. Als overheid moet je digitale infrastructuur aanwezig zijn en speel je een cruciale rol in het faciliteren van de ontwikkelingen. Dit vereist veerkracht en doet een beroep op het adaptieve vermogen van de gemeenten.

De slimme stad is allang geen toekomstscenario meer. Er zijn er al een heel aantal en ze groeien snel, gelijke tred houdend met de uitbreiding van het Internet of Things. Ook heeft deze groei overal ter wereld grote invloed op gemeentelijke diensten. Om het leven in stedelijke omgevingen te verbeteren werken slimme steden samen met ontwikkelaars, big dataspecialisten, vernieuwers en strategische denkers.

Grote bedrijven als IBM en Cisco werken samen met maatschappelijke planningsinstanties, overheden en universiteiten om zaken als openbaar vervoer, rechtshandhaving, energiegebruik en afvalbeheer met behulp van data gedreven systemen te verbeteren. Denk hierbij aan intelligente verkeerslichtsystemen, slimme straatverlichting, slimme parkeersystemen en nuttige apps.

Wat is een Smart City en hoe positioneer je je als Gemeente ten opzichte van 5G. Ben je klaar voor vragen van burgers? Heb je een plaatsingsplan voor antenne’s om wildgroei te voorkomen en welke diensten kunnen er worden ontsloten voor burgers, ondernemers en de gemeente zelf? De status van 5G, risico’s en kansen komen allemaal langs in dit webinar.

Dit webinar wordt ondersteund door inspirerende voorbeelden en als take-away een gratis e-book over Smart Cities.

Spreker

  • Marco Heida

Hebt u genoten van het webinar? Veel van de sprekers zijn ZZP'er. Doneren mag, maar hoeft niet. 10% gaat naar de frontwerkers.

Over de spreker

Marco Heida is ondernemer, strategisch adviseur en business developer voor tech-gedreven businessmodellen en go-to-marketprojecten. Daarnaast adviseert hij gemeenten in de start en opstart, bepaling en uitvoering van Smart City initiatieven.

Zijn boek “Waardecreatie met het Internet of Things” stond geruime tijd in de top 100 van Managementboek en is geselecteerd voor de longlist van Managementboek van het jaar.

Al in 2001 was hij betrokken bij een van de grootste IoT-projecten in Nederland. Door de combinatie van Marco’s platform/kennisbank (Internet of Things Nederland) en zijn Digitaliserings Kickstarts (online training) via digimaster.net is hij erg actief in de toepassing van nieuwe technieken.

Hij is dan ook regelmatig keynote speaker om mensen te inspireren om waarde te creëren met het Internet of Things.

Mogelijk gemaakt door Haagse Beek

Publieke organisaties mooier en beter maken

Wilt u worden geïnformeerd over aankomende sessies? Laat uw e-mailadres achter om ieder weekend het programma van de aankomende week te ontvangen.

Wij respecteren uw privacy.