Powered by Haagse Beek
De menselijke maat in armoedebestrijding (je casus heeft een naam en ze heet Gerda)

Spreker

  • Erwin Van der Maesen de Sombreff

Hebt u genoten van het webinar? Veel van de sprekers zijn ZZP'er. Doneren mag, maar hoeft niet. 10% gaat naar de frontwerkers.

dinsdag 14 april 2020  13:00 — 13:45

De menselijke maat in armoedebestrijding (je casus heeft een naam en ze heet Gerda)

In het project Van Arm naar Beter biedt Gemeente Westerkwartier een digitaal platform waar hulpverleners en hulpvragers elkaar kunnen vinden en waar hulp daadwerkelijk wordt gegeven. Erwin van der Maesen de Sombreff maakt u graag deelgenoot van zijn ervaringen hierover.

In Nederland leven meer dan een miljoen mensen in armoede. En daar komen veel meer bij door de Corona-crisis. Er zijn landelijk meer dan 1000 organisaties actief die mensen met weinig geld willen helpen. Vraag en aanbod komen moeilijk bij elkaar. Dat heeft te maken met versnippering, schaamte, bureaucratie, regeldrift, laaggeletterdheid, bedisseling, goede bedoelingen, vooroordelen en gebrek aan beleving van wat armoede daadwerkelijk betekent. Om maar wat te noemen. Dat moet en kan anders en dat doen we ook in het project Van Arm naar Beter. Met steun van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in het kader van NLDIGIBeter maken we een digitaal platform waar hulpverleners en hulpvragers elkaar kunnen vinden en waar hulp daadwerkelijk wordt gegeven. We ontdekken we de effecten van wantrouwen en eigen belang in ons systeem, hoe moeilijk we het allemaal hebben gemaakt, wat de impact daarvan is op degene die daarvan afhankelijk is en wat ervoor nodig is om dat te veranderen.

Spreker

  • Erwin Van der Maesen de Sombreff

Hebt u genoten van het webinar? Veel van de sprekers zijn ZZP'er. Doneren mag, maar hoeft niet. 10% gaat naar de frontwerkers.

Over de spreker

Erwin van der Maesen de Sombreff is een vernieuwer en verbinder. Hij is gedreven om overheidsdienstverlening te verbeteren en de wereld een stukje mooier te maken. Hij is aanjager van de prijswinnende blockchainpilot ‘Kindpakket’ in de gemeente Zuidhorn en projectleider van het vervolg daarvan, het project Van Arm naar Beter. Erwin is werkzaam als strategisch adviseur Innovatie en Onderzoek voor de gemeente Westerkwartier.

Mogelijk gemaakt door Haagse Beek

Publieke organisaties mooier en beter maken

Wilt u worden geïnformeerd over aankomende sessies? Laat uw e-mailadres achter om ieder weekend het programma van de aankomende week te ontvangen.

Wij respecteren uw privacy.