Powered by Haagse Beek
Hoe groot is de breinbeving?

Spreker

  • Harold Janssen

Hebt u genoten van het webinar? Veel van de sprekers zijn ZZP'er. Doneren mag, maar hoeft niet. 10% gaat naar de frontwerkers.

vrijdag 15 mei 2020  11:00 — 12:00

Hoe groot is de breinbeving?

Rijnlands denken en de menselijke maat. Zo moest mijn boek gaan heten. Het werd: De Hark Voorbij. Dat is er namelijk voor nodig. Dat we ons iets minder laten kisten en iets meer solidair zijn naar elkaar. Samen dus. Dat wil al een tijd gebeuren en we worden er alsmaar toe opgeroepen. Corona zorgt voor een schok in onze bovenkamer. Een beweging op een grotere tijdslijn. De vraag is hoe groot de breinbeving zal zijn. Dat wil ik graag samen met jullie onderzoeken tijdens dit webinar.

De link naar het live webinar wordt een kwartier van te voren geactiveerd!

Spreker

  • Harold Janssen

Hebt u genoten van het webinar? Veel van de sprekers zijn ZZP'er. Doneren mag, maar hoeft niet. 10% gaat naar de frontwerkers.

Over de spreker

Harold Janssen (1954) studeerde chemische technologie, journalistiek en psychologie, Leerzamer vond hij de vele duizenden gesprekken die hij had met mensen in hun werk. De eerste tien jaar van zijn loopbaan mocht hij zich bij Shell als redacteur vrijelijk door de diverse bestuurslagen en de gremia van vakmensen heen bewegen. Dat vestigde zijn overtuiging dat je verder komt met betere samenwerking dan met plannenmakerij. Hij was partner bij Overmars Organisatie Adviseurs en richtte met Jaap Peters en anderen in 2002 DeLimes op, dat organisaties op tal van manieren herontwikkelt.

Literatuurlijstje
Jared Diamond, Omwenteling, Hoe staten omgaan met crisis en verandering (2019)
Nassim Nicolas Taleb, Antifragile, Things that gain from disorder (2012)
Harold Janssen, De Hark Voorbij, Rijnlands denken en de menselijke maat (2015)
Geert Mak, Grote Verwachtingen, In Europa 1999-2019 (2019)
Rutger Bregman, De Meeste Mensen Deugen, Een nieuwe geschiedenis van de mensheid (2019)
Yuval Noah Harari, Homo Deus, Een kleine geschiedenis van de toekomst (2015)
Jaap van Ginneken, Breinbevingen, Omslagen in de publieke opinie (2000)

Mogelijk gemaakt door Haagse Beek

Publieke organisaties mooier en beter maken

Wilt u worden geïnformeerd over aankomende sessies? Laat uw e-mailadres achter om ieder weekend het programma van de aankomende week te ontvangen.

Wij respecteren uw privacy.