Powered by Haagse Beek
Operatie Exodus

Spreker

  • Dieter Möckelmann

Hebt u genoten van het webinar? Veel van de sprekers zijn ZZP'er. Doneren mag, maar hoeft niet. 10% gaat naar de frontwerkers.

dinsdag 19 mei 2020  15:00 — 16:00

Operatie Exodus

Het onderwijs doet mij soms denken aan een Formule1-race. We zaten er middenin, voelden de druk en met een bloedgang gingen we dóór. Sturend op leerlingenaantallen, toetsend en metend, 21st century skills en differentiatie niet uit het oog verliezend en ondertussen dealend met het lerarentekort. Tot we aan het einde van het lange, rechte stuk, keihard in de bandenstapel terechtkwamen en daarna heel anders gingen werken. Wat hebben wij ervan geleerd en wat nemen wij mee na coronatijd?

De brokstukken vlogen ons om de oren, de g-krachten waren immens, bandenstapels en grind belandden op de baan. De race werd gestaakt: het was te gevaarlijk om verder te rijden. Iedere onderwijsdirecteur hoorde het nieuws op zondag 15 maart aan. Het circuit gaat dicht!
Diezelfde zondag werd er al overlegd. Wat gaan wij als school doen nu de gebouwen dicht zijn? ‘The show must go on’ was de reflex. Met bewonderenswaardig reactievermogen en enorme daadkracht werden besluiten genomen. Kunnen we de racebaan niet gebruiken? Dan simuleren we de race. We gaan online verder. Niet te lang stilstaan! De coureurs hadden geen tijd om de impact van de situatie tot zich door te laten dringen. Binnen no-time maakten systeembeheerders de online baan gereed. De directeuren wisten niet wat ze meemaakten. Iedere leraar ging aan de slag met ICT. Scherm aan, webcam aan, leerlingen aan de andere kant van de lijn en gaan. Wat een energie!

Nu het circuit weer een beetje open gaat en met andere omstandigheden verder gereden gaat worden, is de vraag wat wij hebben geleerd in deze corona-pauze. Wat neem je mee naar het 'nieuwe normaal'?

Spreker

  • Dieter Möckelmann

Hebt u genoten van het webinar? Veel van de sprekers zijn ZZP'er. Doneren mag, maar hoeft niet. 10% gaat naar de frontwerkers.

Over de spreker

Dieter Möckelmann is medeoprichter van Like2Share en Like2Teach en eigenaar van Dieter.nl en OnderwijsMetICT.nl. Als veelgevraagd gespreksleider, dagvoorzitter en spreker inspireert hij anderen over onderwijs in de 21e eeuw.
Met de kennis die hij heeft opgedaan in 20 jaar ‘onderwijs met ICT’ weet hij vele luisteraars te boeien. Dieter weet humor en kennis op authentieke wijze te combineren. De voorbeelden die hij presenteert zijn praktisch, prikkelend en uitdagend!

Mogelijk gemaakt door Haagse Beek

Publieke organisaties mooier en beter maken

Wilt u worden geïnformeerd over aankomende sessies? Laat uw e-mailadres achter om ieder weekend het programma van de aankomende week te ontvangen.

Wij respecteren uw privacy.