Powered by Haagse Beek

Webinars

Webinars voor de frontwerkers en thuiszitters. Kennis, inspiratie, aandacht voor elkaar en reflectie in bijzondere tijden. Het grootste aanbod van webinars in Nederland vindt u hier. Veranderkracht is het thema van onze webinars deze week.

Schrijft u zich in voor de nieuwsbrief onderaan deze pagina om op de hoogte te blijven. We hopen dat u ervan zult genieten!

 • Veranderen vraagt eerst om een pas op de plaats

  David Breugem
  |
  Ondernemerschap, Veranderkracht

  Als je het werk slimmer wilt organiseren, waar begin je dan? Dat is de vraag die in dit webinar centraal staat. Veel organisaties merken dat hun gebruikelijke werkwijze niet meer helemaal voldoet. Ze moeten inspelen op veranderingen. Maar waar begin je? Bij de cultuur, de structuur of juist de processen? Sta vóór je iets gaat veranderen stil en analyseer waar de situatie om vraagt. David Breugem geeft concrete handvatten voor deze analyse aan de hand van concrete voorbeelden.

  Klik hier om het webinar terug te kijken
 • (Hoe) kan je jezelf veranderen?

  Godfried IJsseling
  |
  Veranderkracht

  We leven in een wereld van maakbaarheid en snelle oplossingen. Vaak benaderen we onszelf als de wereld: als een ‘project’ dat ‘verbeterd’ moet worden. Toch blijkt de laatste decennia dat zowel onze verbeterprojecten voor de wereld als die voor onszelf in zwaar weer zijn beland. Onze pogingen ‘beter te worden’ zijn toe aan kritische revisie: Kunnen we wel ‘echt’ veranderen? Zo ja, hoe dan? En wat maakt het zo moeilijk? Daarover gaat deze Webinar. Spoiler: het kán, en het is niet makkelijk.

  Klik hier om het webinar terug te kijken
 • Webinar-café 8

  Geanne van Arkel, Harold Janssen, Boke de Pater, Menno Spaan, Ritske van der Heide
  |
  Webinar café

  Wat waren de hoogtepunten van de webinars van deze week? Wat leren we uit de webinars als het gaat om de coronacrisis? Hoe was het om de webinars te verzorgen? En welke webinars mogen volgende week niet ontbreken? Met het beantwoorden van deze vragen sluiten wij de week met een aantal gastsprekers af in het Webinar-café.

  Klik hier om het webinar terug te kijken
 • Leadership en andere pre-corona zaken

  Harold Janssen
  |
  Het nieuwe normaal

  De exorbitante aandacht voor leadership is zo pre-corona. Communityship, dáárover moet het gaan. Aldus de beroemde Canadese professor Henry Mintzberg in een webinar vorige week. Zo is er nog wel een lijstje te maken van zaken die eigenlijk al wat gedateerd waren, maar door corona ineens hun vanzelfsprekendheid verloren hebben. Zo’n lijst wil ik graag samen met jullie maken. En natuurlijk kijken wat we met die lijst aan moeten. Ik zal alvast een kandidatenlijstje maken.

  Klik hier om het webinar terug te kijken
 • Anders Verder, hoe dan? Over natuurkracht, ambassadeurskracht en jouw kracht

  Geanne van Arkel

  Ontdek in dit webinar het belang van ambitie en leiderschap. Je maakt kennis met het Veerkracht-model, een aanpak om ambassadeurskracht in te zetten om transformatie richting een mooiere toekomst en de nieuwe economie te versnellen. Je krijgt praktische handvatten mee op basis van 3,8 miljard jaar R&D om positieve impact te realiseren zonder trade-offs.

  Klik hier om het webinar terug te kijken
 • Leidinggeven aan zelforganiserende teams

  Menno Spaan, Elyse Rentier

  Medewerkers organiseren steeds meer hun eigen werk. Deze tendens wordt door de coronacrisis versterkt. Het aantal managers neemt al jaren af. Toch is er sturing nodig vanuit de leiding van de organisatie. Medewerkers vragen daar ook om. Hoe richt je die sturing in als de principes van zelforganisatie in jouw organisatie leidend zijn? Dit is de vraag die Menno Spaan samen met Elyse Rentier in dit webinar zal beantwoorden.

  Klik hier om het webinar terug te kijken
 • Geluk bij een ongeluk: op weg naar een duurzame economie?

  Hans Stegeman
  |
  Ondernemerschap, Anders verder

  Naast een gezondheidscrisis en een economische crisis is waar we nu inzitten vooral een systeemcrisis. En een systeemcrisis geworteld in ongelijkheid, het gebrek aan buffers en onze relatie met de natuur. Maar zoals altijd is er ook hoop. Hoop om juist als we bezig zijn de boel te redden, deze vooral te gaan verbouwen: herdefinieren van vooruitgang en impact, het herwaarderen van waarden en het herontwerpen van het systeem. En dat dan met een Triodos-economenbril.

  Klik hier om het webinar terug te kijken
 • De kansen van deze collectieve retraite

  An Kramer
  |
  Anders verder

  Welke collectieve fenomenen maakt de coronacrisis zichtbaar? Fenomenen die kunnen bijdragen aan een transitie naar de betekeniseconomie, naar ‘Anders Verder’. Hoe kunnen we de solidariteit die nu ontstaat behouden, mogelijk vergroten en toepassen in andere maatschappelijke complexe vraagstukken? Wat zullen we later trots vertellen?

  Klik hier om het webinar terug te kijken

Mogelijk gemaakt door Haagse Beek

Publieke organisaties mooier en beter maken

Wilt u worden geïnformeerd over aankomende sessies? Laat dan uw e-mailadres achter.

Wij respecteren uw privacy.