Powered by Haagse Beek

Webinars

Webinars voor de frontwerkers en thuiszitters. Kennis, inspiratie, aandacht voor elkaar en reflectie in bijzondere tijden. Het grootste aanbod van webinars in Nederland vindt u hier.

Schrijft u zich in voor de nieuwsbrief onderaan deze pagina om op de hoogte te blijven. We hopen dat u ervan zult genieten!

 • Doelmatigheid bij de overheid: wat gaat er fout en hoe kan het beter?

  Jos Blank, Roel Bekker
  |
  WERKwebinars
  |
  Fouten maken mag

  Hervormingen om de doelmatigheid te verbeteren hebben grote gevolgen voor organisaties, maar leiden zelden tot verbetering van de productiviteit. De minister kan beter zijn hand op de knip houden, zo adviseert Jos Blank (TU Delft, IPSE Studies). Blank onderzoekt doelmatigheid vooral op het niveau van overheidssectoren. Op het niveau van specifieke beleidsdossiers analyseerde Roel Bekker (oud-topambtenaar en -hoogleraar) fouten, blunders en mislukkingen bij de overheid. Van grote beleidsfouten tot concrete kostenoverschrijdingen. Die beschrijft hij in zijn boek ‘Dat had niet zo gemoeten’. Wat kunnen we hiervan leren om het in het vervolg beter te doen?

  Klik hier om het webinar terug te kijken
 • Integer en veilig werkklimaat creëren? De rol van leidinggevenden is cruciaal

  Zeger van der Wal, Sandra Groeneveld
  |
  WERKwebinars
  |
  Sociale veiligheid

  Integriteit verdient continue aandacht op alle niveaus, stelt Zeger van der Wal (Universiteit Leiden). Aandacht voor regels en codes, maar ook voor het investeren in gedeelde opvattingen over integriteit. Hoe zet en houd je het onderwerp op de agenda? Van der Wal benadrukt het belang van ethisch leiderschap. Diezelfde leidinggevenden spelen volgens Sandra Groeneveld (Universiteit Leiden) nog een cruciale rol. Namelijk in het creëren van een werkklimaat waarin medewerkers zich veilig voelen, hun mening durven geven en waarin ze niet bang hoeven zijn voor intimidatie of discriminatie. Haar advies? Sociale veiligheid zou een centraal thema moeten zijn bij de selectie en beoordeling van leidinggevenden.

  Klik hier om het webinar terug te kijken
 • Fouten maken mag, maar o wee als je het doet..

  Mark Frequin
  |
  Fouten maken mag

  Binnen de overheid worden fouten gemaakt, net als elders. Maar dat mag niet. Fouten maken in de overheid wordt niet geaccepteerd. De gevolgen zijn te groot en de publieke aandacht is te veel aanwezig. Hoe ziet deze dynamiek er in praktijk uit? Waar moeten we het doorbreken? En hoe doe je dat? Deze vragen staan in dit gesprek met Mark Frequin centraal. Mark Frequin is een topambtenaar binnen de rijksoverheid die naar buiten treedt over de dagelijkse gang van zaken en reflecteert op het leiderschap in het openbaar bestuur.

  Klik hier om het webinar terug te kijken
 • Hoe word je een Masterfaalkundige?

  Remko van der Drift
  |
  Fouten maken mag

  Ben jij een Master in falen? Een Masterfaalkundige mag fouten maken, een Masterfaalkundige kan ook fouten maken! Hij blijft ontspannen en leert van zijn fouten. Een Master omarmt bovendien de fouten van anderen. Beleef het in deze sprankelende, actieve, grappige en bovenal leerzame sessie. Met heldere theorie, faalfitness en concrete reflecties.

  Klik hier om het webinar terug te kijken
 • Gerard Bakker over dilemma's in leiderschap

  Gerard Bakker
  |
  Reflectie op leiderschap

  De coronamaatregelen hebben impact op de gevangenissen. Gerard Bakker is hoofddirecteur van de Dienst Justitiële Inrichtingen. Hij vertelt in dit webinar over de dilemma's in zijn werk als bestuurder. Zijn invalshoek: nu wordt binnen de overheid anders gewerkt. Hoe houden we dit vast na crisis?

  Klik hier om het webinar terug te kijken
 • Een kwestie van integriteit bij het ministerie van Justitie en Veiligheid

  Marco Boersma, Dirk Rinkel, Yntse Koenen
  |
  Sociale veiligheid

  Het ministerie van JenV kampt al jaren met integriteitsproblemen. Onderdeel van het aanpakken van deze problemen is de nieuwe Integriteitscommissie JenV. Ambtenaren kunnen bij deze onafhankelijke commissie terecht om (vermoedens van) misstanden aan te kaarten. Marco Boersma, Dirk Rinkel en Yntse Koenen waren betrokken bij het opzetten van deze integriteitscommissie. In dit vraaggesprek vertellen ze hoe zo'n meldpunt de sociale veiligheid kan verhogen én welke rol je als medezeggenschap kunt pakken om sociale veiligheid in je organisatie vorm te geven.

  Klik hier om het webinar terug te kijken
 • Aan de slag met je externe brein

  Martijn Aslander
  |
  Digitale fitheid

  Hoe gaan experts als Martijn Aslander zelf om met grote hoeveelheden informatie en waarin wijkt hun werkwijze af van die van de normale kenniswerker? Thema's als tovertypen, batching, pomodoro's en scripts zijn er een onderdeel van. Zie hoe Martijn persoonlijke ontwikkeling en groei, creativiteit en projectmanagement op geheel eigen wijze invult, en dat zonder gebruik te maken van documenten of spreadsheets

  Klik hier om het webinar terug te kijken

Mogelijk gemaakt door Haagse Beek

Publieke organisaties mooier en beter maken

Wilt u worden geïnformeerd over aankomende sessies? Laat uw e-mailadres achter om ieder weekend het programma van de aankomende week te ontvangen.

Wij respecteren uw privacy.