Powered by Haagse Beek
Terug
De waarheid ligt niet in het midden

Spreker

  • Harold Janssen

Hebt u genoten van het webinar? Veel van de sprekers zijn ZZP'er. Doneren mag, maar hoeft niet. 10% gaat naar de frontwerkers.

vrijdag 24 april 2020  11:00 — 12:00

De waarheid ligt niet in het midden

Een helder principe dat ter plekke z‘n vorm krijgt. De Romeinen wisten zo eeuwenlang een eindeloos en eindeloos geschakeerd rijk te besturen. Goed koopmanschap - de rechter mocht bepalen of daarvan ter plekke sprake was. Precies het tegenovergestelde daarvan is de bureaucratie: dezelfde regels gelden overal, ongeacht de context. Vooral de Pruisen waren er vermaard om. Als middel tegen willekeur. Goed koopmanschap vs aanbestedingsregels. Veerkracht vs robuustheid.

Wat dat betreft wordt het spannend. Hoe gaan de verschillende sectoren vormgeven aan het op zich heldere principe van de anderhalve meter afstand? En wanneer vindt onze overheid dat dat goed is geborgd? Kortom: hoe onze samenleving eruit komt te zien lijkt nu bepaald te worden.

Spoiler: waar de waarheid ook ligt, in het midden ligt hij niet. Volgens Harold Janssen.

Spreker

  • Harold Janssen

Hebt u genoten van het webinar? Veel van de sprekers zijn ZZP'er. Doneren mag, maar hoeft niet. 10% gaat naar de frontwerkers.

Over de spreker

Harold Janssen (1954) studeerde chemische technologie, journalistiek en psychologie, Leerzamer vond hij de vele duizenden gesprekken die hij had met mensen in hun werk. De eerste tien jaar van zijn loopbaan mocht hij zich bij Shell als redacteur vrijelijk door de diverse bestuurslagen en de gremia van vakmensen heen bewegen. Dat vestigde zijn overtuiging dat je verder komt met betere samenwerking dan met plannenmakerij. Hij was partner bij Overmars Organisatie Adviseurs en richtte met Jaap Peters en anderen in 2002 DeLimes op, dat organisaties op tal van manieren herontwikkelt.