Powered by Haagse Beek
Een kwestie van integriteit bij het ministerie van Justitie en Veiligheid

Sprekers

  • Marco Boersma
  • Dirk Rinkel
  • Yntse Koenen
dinsdag 23 juni 2020  13:00 — 13:45

Een kwestie van integriteit bij het ministerie van Justitie en Veiligheid

Het ministerie van JenV kampt al jaren met integriteitsproblemen. Onderdeel van het aanpakken van deze problemen is de nieuwe Integriteitscommissie JenV. Ambtenaren kunnen bij deze onafhankelijke commissie terecht om (vermoedens van) misstanden aan te kaarten. Marco Boersma, Dirk Rinkel en Yntse Koenen waren betrokken bij het opzetten van deze integriteitscommissie. In dit vraaggesprek vertellen ze hoe zo'n meldpunt de sociale veiligheid kan verhogen én welke rol je als medezeggenschap kunt pakken om sociale veiligheid in je organisatie vorm te geven.

Sprekers

  • Marco Boersma
  • Dirk Rinkel
  • Yntse Koenen

Over de sprekers

Marco Boersma is onderwijzer in een DJI-TBS kliniek, maar vooral medezeggenschapper. Voorzitter van de Departementale Ondernemingsraad van het ministerie van Justitie en Veiligheid. 'Sociale veiligheid op de werkvloer is niet vanzelfsprekend,' aldus Marco.'Ook iets wat grappig bedoeld is, kan als zeer kwetsend worden ervaren'. Een beetje integer bestaat niet, vindt hij. 'Open en transparant zijn! Over alles!'

Dirk Rinkel is werkzaam als centrale coördinator integriteit Justitie en Veiligheid. Dirk geeft met zijn expertgroep vorm aan het integriteitsmanagement van het ministerie.

Yntse Koenen is bestuurder sector Overheid bij FNV. Het FNV deed eind 2018 onderzoek naar integriteit binnen de Rijksoverheid.

Mogelijk gemaakt door Haagse Beek

Publieke organisaties mooier en beter maken

Wilt u worden geïnformeerd over aankomende sessies? Laat uw e-mailadres achter om ieder weekend het programma van de aankomende week te ontvangen.

Wij respecteren uw privacy.