Powered by Haagse Beek
Integer en veilig werkklimaat creëren? De rol van leidinggevenden is cruciaal

Sprekers

  • Zeger van der Wal
  • Sandra Groeneveld
donderdag 25 juni 2020  11:00 — 12:00

Integer en veilig werkklimaat creëren? De rol van leidinggevenden is cruciaal

Integriteit verdient continue aandacht op alle niveaus, stelt Zeger van der Wal (Universiteit Leiden). Aandacht voor regels en codes, maar ook voor het investeren in gedeelde opvattingen over integriteit. Hoe zet en houd je het onderwerp op de agenda? Van der Wal benadrukt het belang van ethisch leiderschap. Diezelfde leidinggevenden spelen volgens Sandra Groeneveld (Universiteit Leiden) nog een cruciale rol. Namelijk in het creëren van een werkklimaat waarin medewerkers zich veilig voelen, hun mening durven geven en waarin ze niet bang hoeven zijn voor intimidatie of discriminatie. Haar advies? Sociale veiligheid zou een centraal thema moeten zijn bij de selectie en beoordeling van leidinggevenden.

Min BZK logo_kln.png

Sprekers

  • Zeger van der Wal
  • Sandra Groeneveld

Over de sprekers

Over Zeger van der Wal
Zeger van der Wal is bijzonder hoogleraar Bestuurskunde bij het Instituut Bestuurskunde op de Ien Dales Leerstoel, ondersteund door het CAOP. Hij houdt zich bezig met de rollen, waarden en competenties van de publieke manager in een veranderende arbeidsomgeving. Ambtelijk vakmanschap en het belang van kernwaarden en integriteit hebben daarbij zijn bijzondere aandacht.

Over Sandra Groeneveld
Sandra Groeneveld is hoogleraar Publiek Management bij het Instituut Bestuurskunde van de Universiteit Leiden. Sandra onderzoekt de inrichting en het management van publieke organisaties. Daarbij richt ze zich in het bijzonder op vragen over organisatieverandering, leiderschap, diversiteit en inclusie.

Mogelijk gemaakt door Haagse Beek

Publieke organisaties mooier en beter maken

Wilt u worden geïnformeerd over aankomende sessies? Laat uw e-mailadres achter om ieder weekend het programma van de aankomende week te ontvangen.

Wij respecteren uw privacy.