Powered by Haagse Beek
Meer betrokken en bevlogen medewerkers? Verbeter de organisatiecultuur

Sprekers

  • Alex Straathof
  • Bram Steijn
donderdag 10 september 2020  13:00 — 14:00

Meer betrokken en bevlogen medewerkers? Verbeter de organisatiecultuur

Het openbaar bestuur scoort op een aantal terreinen typisch bureaucratisch. En dat heeft gevolgen voor de werkbeleving. Betrokkenheid en bevlogenheid van medewerkers gedijen namelijk in een cultuur waarin openheid centraal staat. Niet in traditioneel bureaucratische, gesloten organisaties. Hoe kunnen organisaties de betrokkenheid en bevlogenheid positief beïnvloeden? Welke rol speelt de leidinggevende hierin? En hoe kun je de organisatiecultuur verbeteren? In dit webinar nemen lector Alex Straathof en hoogleraar Bram Steijn je mee in hun aanbevelingen en conclusies op basis van het WERKonderzoek.

De link voor het webinar wordt een half uur van tevoren geactiveerd! U hoeft zich niet aan te melden.

Laat hieronder uw e-mailadres achter om een half uur voor aanvang een bericht te ontvangen.

We gebruiken uw e-mailadres alleen om u hiervan op de hoogte te brengen.

Min BZK + Internetspiegel logo kln_2.png

Over de serie WERKwebinars
Dit webinar is onderdeel van een serie WERKwebinars, georganiseerd door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en InternetSpiegel (ICTU) in samenwerking met Haagse Beek. De serie is relevant voor beleidsmakers en leidinggevenden in de publieke sector. Straathof en Steijn zouden een bijdrage leveren op het WERKcongres in maart 2020, dat vanwege de coronamaatregelen werd geannuleerd. Tijdens het WERKcongres, een initiatief van het ministerie van BZK, zouden experts de belangrijkste resultaten van het WERKonderzoek presenteren. Het WERKonderzoek is een grootschalig periodiek onderzoek over werken in en aan overheidsorganisaties. Thema’s zijn: inzetbaarheid, werkklimaat, organisatiecultuur, productiviteit, leiderschap, integriteit en inclusiviteit.

Sprekers

  • Alex Straathof
  • Bram Steijn

Stel een vraag

Hebt u een vraag voor één van de sprekers? De vragen zullen tijdens het webinar worden behandeld.

Vraag insturen

Over de sprekers

Over Alex Straathof
Alex Straathof is aan de Rijksuniversiteit van Leiden opgeleid tot psycholoog en werkt als zelfstandig adviseur op het gebied van cultuurverandering. In 2009 is hij aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam bij de vakgroep Bestuurskunde gepromoveerd op een methode om organisatieculturen in kaart te brengen en cultuurverandering te meten. Momenteel is hij lector Management van Cultuurverandering aan de Hogeschool van Amsterdam.

Over Bram Steijn
Bram Steijn is hoogleraar Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zijn onderzoeksinteresses gaan uit naar theorie en onderzoek naar werkmotivatie, de relatie tussen organisatieverandering in de publieke sector enerzijds en werkplezier en betrokkenheid anderzijds, en de relatie tussen HRM en werkprestaties.

Stel een vraag

Mijn naam
Mijn vraag

Mogelijk gemaakt door Haagse Beek

Publieke organisaties mooier en beter maken

Wilt u worden geïnformeerd over aankomende sessies? Laat uw e-mailadres achter om ieder weekend het programma van de aankomende week te ontvangen.

Wij respecteren uw privacy.