Powered by Haagse Beek
Van gedoogcultuur naar een meer prestatiegericht werkklimaat

Sprekers

  • Robert Dur
  • Harry Garretsen
donderdag 17 september 2020  11:00 — 12:00

Van gedoogcultuur naar een meer prestatiegericht werkklimaat

Hoe gaat jouw organisatie om met ondermaatse presterende medewerkers? De meeste ambtenaren antwoorden: het wordt gedoogd. Maar weinig medewerkers bij de overheid ervaren het huidige beloningsbeleid als stimulerend. “Laten we samen ontdekken hoe we tot een meer prestatiegericht beloningsbeleid kunnen komen. Er is draagvlak. De tijd is er rijp voor”, stelt hoogleraar Robert Dur op basis van het WERKonderzoek. Harry Garretsen onderzocht de kwaliteit van managementpraktijken in het Nederlandse bedrijfsleven. Wat valt daarvan te leren? In dit webinar gaan beide economen in gesprek over de rol van leidinggevenden in beleid dat gericht is op prestaties en resultaat.

De link voor het webinar wordt een half uur van tevoren geactiveerd! U hoeft zich niet aan te melden.

Laat hieronder uw e-mailadres achter om een half uur voor aanvang een bericht te ontvangen.

We gebruiken uw e-mailadres alleen om u hiervan op de hoogte te brengen.

Min BZK + Internetspiegel logo kln_2.png

Over de serie WERKwebinars
Dit webinar is onderdeel van een serie WERKwebinars, georganiseerd door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en InternetSpiegel (ICTU) in samenwerking met Haagse Beek. De serie is relevant voor beleidsmakers en leidinggevenden in de publieke sector. Dur en Garretsen zouden een bijdrage leveren op het WERKcongres in maart 2020, dat vanwege de coronamaatregelen werd geannuleerd. Tijdens het WERKcongres, een initiatief van het ministerie van BZK, zouden experts de belangrijkste resultaten van het WERKonderzoek presenteren. Het WERKonderzoek is een grootschalig periodiek onderzoek over werken in en aan overheidsorganisaties. Thema’s zijn: inzetbaarheid, werkklimaat, organisatiecultuur, productiviteit, leiderschap, integriteit en inclusiviteit.

Sprekers

  • Robert Dur
  • Harry Garretsen

Stel een vraag

Hebt u een vraag voor één van de sprekers? De vragen zullen tijdens het webinar worden behandeld.

Vraag insturen

Over de sprekers

Over Robert Dur
Robert Dur is hoogleraar economie aan de afdeling economie van de Erasmus Universiteit Rotterdam en onderzoeker van het Tinbergen Instituut, CESifo München en IZA Bonn.

Over Harry Garretsen
Harry Garretsen is hoogleraar Internationale economie in Groningen en is directeur van “In the LEAD”, het expertisecentrum over leiderschap.

Stel een vraag

Mijn naam
Mijn vraag

Mogelijk gemaakt door Haagse Beek

Publieke organisaties mooier en beter maken

Wilt u worden geïnformeerd over aankomende sessies? Laat uw e-mailadres achter om ieder weekend het programma van de aankomende week te ontvangen.

Wij respecteren uw privacy.