Powered by Haagse Beek

Webinars

Webinars voor de frontwerkers en thuiszitters. Kennis, inspiratie, aandacht voor elkaar en reflectie in bijzondere tijden. Het grootste aanbod van webinars in Nederland vindt u hier. En ondertussen komen we in een fase van Anders Verder na de crisis. Hoe geven we dat vorm? Hierover gaan onze live webinars deze week.

Schrijft u zich in voor de nieuwsbrief onderaan deze pagina om op de hoogte te blijven. We hopen dat u ervan zult genieten!

 • Leadership en andere pre-corona zaken

  Begint over 450 minuten
  Harold Janssen
  |
  Ondernemerschap, Anders verder

  De exorbitante aandacht voor leadership is zo pre-corona. Communityship, dáárover moet het gaan. Aldus de beroemde Canadese professor Henry Mintzberg in een webinar vorige week. Zo is er nog wel een lijstje te maken van zaken die eigenlijk al wat gedateerd waren, maar door corona ineens hun vanzelfsprekendheid verloren hebben. Zo’n lijst wil ik graag samen met jullie maken. En natuurlijk kijken wat we met die lijst aan moeten. Ik zal alvast een kandidatenlijstje maken.

  Klik hier om het webinar te openen
 • Webinar-café 8

  Harold Janssen, Menno Spaan

  Wat waren de hoogtepunten van de webinars van deze week? Wat leren we uit de webinars als het gaat om de coronacrisis? Hoe was het om de webinars te verzorgen? En welke webinars mogen volgende week niet ontbreken? Met het beantwoorden van deze vragen sluiten wij de week met een aantal gastsprekers af in het Webinar-café.

  Klik hier om het webinar te openen
 • (Hoe) kan je jezelf veranderen?

  Godfried IJsseling

  We leven in een wereld van maakbaarheid en snelle oplossingen. Vaak benaderen we onszelf als de wereld: als een ‘project’ dat ‘verbeterd’ moet worden. Toch blijkt de laatste decennia dat zowel onze verbeterprojecten voor de wereld als die voor onszelf in zwaar weer zijn beland. Onze pogingen ‘beter te worden’ zijn toe aan kritische revisie: Kunnen we wel ‘echt’ veranderen? Zo ja, hoe dan? En wat maakt het zo moeilijk? Daarover gaat deze Webinar. Spoiler: het kán, en het is niet makkelijk.

  Klik hier om het webinar te openen
 • Veranderen vraagt eerst om een pas op de plaats

  David Breugem
  |
  Ondernemerschap, Veranderkracht

  Als je het werk slimmer wilt organiseren, waar begin je dan? Dat is de vraag die in dit webinar centraal staat. Veel organisaties merken dat hun gebruikelijke werkwijze niet meer helemaal voldoet. Ze moeten inspelen op veranderingen. Maar waar begin je? Bij de cultuur, de structuur of juist de processen? Sta vóór je iets gaat veranderen stil en analyseer waar de situatie om vraagt. David Breugem geeft concrete handvatten voor deze analyse aan de hand van concrete voorbeelden.

  Klik hier om het webinar te openen
 • Kapitalisme contra Kapitalisme (deel 2)

  Jaap Peters
  |
  Veranderkracht

  In zijn deel 1 ging Jaap op zoek naar de oorsprong van neoliberalisme en kwam uit op de Zwitserse berg 'Mont Pelèrin' waar in 1947 het fundament werd gelegd. Nobelprijswinnaars Von Hayek en Friedman zijn de daaraan verbonden namen. Aan de hand van zwakke signalen in het hier & nu - eigenlijk doen we het al - zoals de staatsbemoeienis van de overheid met AirFrance/KLM worden voorstellen gedaan 'de menselijke maat' terug te organiseren in de samenleving zoals de ordoliberalisten, de latere Rijnlanders, ook in 1947 op diezelfde berg bepleitte. Op zoek naar neorijnlands dus.

  Klik hier om het webinar te openen
 • Veranderkracht gevraagd; de crisis als mogelijkheid tot transformatie

  Hans Wopereis
  |
  Veranderkracht

  Vanaf het allereerste begin van het uitbreken van deze crisis hoor je mensen zeggen dat dit het moment is om tot doorbraken te komen. Maar doe het maar eens op jouw werkplek, in jouw organisatie of jouw eigen leven. Doe het maar eens als alles al zolang zo gaat als het gaat en de patronen diep zijn ingeslepen. In dit webinar gaat Hans Wopereis in op de fasen die je doorloopt in het ondergaan van een crisis en wat het aan veranderkracht vraagt de transformatiemogelijkheden die erin besloten liggen te ontsluiten en te benutten.

  Klik hier om het webinar te openen

Mogelijk gemaakt door Haagse Beek

Publieke organisaties mooier en beter maken

Wilt u worden geïnformeerd over aankomende sessies? Laat dan uw e-mailadres achter.

Wij respecteren uw privacy.