Gratis webinars: de grootste keuze in Nederland

Gratis webinars voor de frontwerkers en de thuiszitters, dat is wat wij beloofden toen de corona-crisis begon. We wisten toen niet dat dit nog wel een tijdje zou duren. Inmiddels zitten we over de 100 webinars en zijn we de grootste aanbieder van webinars in Nederland.

Gratis webinars: de grootste keuze in Nederland
Blog
|

Tags

|

We begonnen met een groep enthousiaste gastsprekers. Ons initiatief groeide met de week en we pasten ons webinar-platform aan om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren. Topsprekers en -auteurs omarmden het initiatief. Jaap Peters, Martijn Aslander, Paul ’t Hart, Allard Droste, Arthur Tolsma, Marco Heida, Eelke Wielinga, Laurens Waling, Tinkebell en tal van andere sprekers verzorgden gratis webinars. Over thema's als verbinding, veerkracht, de menselijke maat en ‘het nieuwe normaal’. Maar ook professionals uit de praktijk kwamen aan het woord. Organisaties binnen de overheid die compleet anders zijn gaan werken, zoals een sociale dienst die nu echt 'sociaal' is ingericht. Of frontwerkers die reflecteerden op deze coronatijd.

De gratis webinars met topsprekers en professionals bieden kennis, inspiratie en reflectie, maar ook praktische tips

De webinars bieden een speelse manier om kennis en inspiratie te delen. Het voelt goed om samen te zijn en tijdens de crisisperiode te reflecteren op wat er gebeurt. Het geeft een bepaalde verdieping waar juist nu zo'n behoefte aan is. Maar de sprekers delen ook praktische tips, zoals voor het houden van een goede online teamsessie of over wat je als leidinggevende mag verwachten van je medewerkers én andersom. Er is interactie tijdens de webinars. Soms uiten gastsprekers hun frustratie, omdat ze vinden dat er nu echt naar hen geluisterd moet worden. Soms is een webinar bijna spiritueel. En op andere momenten is er gewoon heel veel lol. De webinars worden veel teruggekeken en we zijn een mooie samenwerking gestart met OMOOCS's, een prachtig initiatief van de Vereniging voor Overheidsmanagement en Publiek Denken.

Inmiddels zijn we, bijna tot onze schrik, de grootste aanbieder van gratis webinars

Alhoewel, gratis.. Donaties zijn toegestaan (waarvan 10% naar de frontwerkers gaat). Veel van de sprekers zijn namelijk ZZP’er en ook zij zitten thuis. Al geeft een heel aantal sprekers hun donaties volledig aan het goede doel.

Ons initiatief loopt nog steeds. Iedere week komen er prachtige webinars bij om van te genieten, om je te laten inspireren en om te reflecteren op de bijzondere tijd waarin wij leven. Neemt u vooral een kijkje op ons webinar-platform. En vindt u dit een mooi initiatief? Vertel het dan aan uw collega’s, vrienden en kennissen. Dat brengt ons verder.

Op de hoogte blijven van de gratis webinars die we iedere week organiseren? Meldt u zich dan aan voor onze webinar-nieuwsbrief om wekelijks het programma te ontvangen.

Nieuwsbrief

Iedere week stellen wij met veel aandacht een nieuwsbrief samen over één van onze thema's. Vink aan waarover u de nieuwsbrief wilt ontvangen.

Onze nieuwsitems zijn kort, zonder PR-praat en met relevante informatie op het vakgebied. Wij respecteren uw privacy.