De magie van #NormaleCollega’s

Dankzij onze rode, gele, groene en blauwe collega’s en wat onderling begrip van elkaars drijfveren, zetten we opgeruimd onze stappen voorwaarts gedurende de werkweek. Over de diepere bijdrage van de fietsentillers en koffiebabbelaars aan onze team spirit.

De magie van #NormaleCollega’s
Blog
|

In het geweld van alle verschrikkelijke #MeToo-verhalen (overigens; thankfully #NotMe), wil ik even aandacht vragen voor al die hardwerkende mannen en vrouwen die ons prachtige land draaiende houden. Voor de mensen die ervoor zorgen dat we onszelf op maandagochtend toch maar weer uit de warme lappen trekken en niet helemaal met een gezicht op standje oorwurm naar werk lopen of rijden: alle #NormaleCollega’s.

Want wat ben ik al jarenlang blij met ze. En wat zo prachtig is, het zijn net Barbapapa’s, in alle kleuren, maten en vormen zijn ze er. Ze -we- vormen een vreemdsoortig, zeer groot en hartelijk gezin; ieder heeft z’n eigen talent en aandachtsgebied. En is er soms eens wat mis, of is er onenigheid, in the end of the day komen we er altijd samen weer uit, want we zijn één familie en we snappen van elkaar wat we belangrijk vinden en waarom we doen zoals we doen.

Beste #NormaleCollega’s, ik houd van jullie allemaal. Op maandagochtend houd ik van de sterke rode Barbapapas die meteen in de fietsenstalling –geprikkeld door de bordjes ‘ben je sterk? Zet je fiets in het bovenste rek!’?- ook daadwerkelijk de zwaartekracht trotseren en hun fiets het bovenste rek in werken. Ware helden. En voor mij, ik begeef mij meestentijds bakfietsend naar werk, is er dankzij deze krachtpatsers (Barbaborre’s) nog plek om m’n bakfiets zodanig te parkeren dat we bij brand een goede kans maken om weg te komen en niet en masse in mijn spaken zullen worden geroosterd.

Vervolgens houd ik erg van mijn groene (Barbapapa) collega’s. Zij zorgen voor de gezelligheid op werk en op maandagochtend betekent dat dus; koffie, informatie-uitwisseling over allerhande weekeindactiviteiten. Uitgebreide Netflix-, voetbalwedstrijd-, en ik-heb-heel-Holland-bakt-geprobeerd-na-te-doen-recensies passeren de revue. Dit is gezellig én superhandig. Het schijnt dus echt waar te zijn dat soesjes en mousses er makkelijk en lieflijk uit zien, maar killers zijn als je ze zelf probeert te maken. En: dit alles weet je voor halftien op de maandagochtend, de week start op deze manier met een gouden randje.

Na de weekstart gaan we aan de slag. En de magie is; alle soorten collega’s heb je vanaf dit moment ergens in de week nodig om je goed te voelen en to get shit done. En dat is toch wat we allemaal willen; je goed voelen en een paar stappen voorwaarts zetten op het werk-deel van ons levenspad, voor de vrijmibo’s losbarsten.

In een evenwichtig team komende de volgende smaken & kleuren gewoonlijk voor; de oranje resultaatgerichte Barbapapa zwiept de boel vooruit, de gele visionair houdt the big picture in de gaten, de paarse zorgt dat we weten waar we vandaan komen en verbindt, blauw plant en organiseert -onmisbaar!-, de rode is op macht; zet hem in z’n kracht en zie de boel voorwaarts schieten! En dit alles wordt uiteraard gelardeerd met de groene gezellige sociale Barbalala. Met al deze kleuren aan boord én een beetje onderling begrip van elkaars drijfveren, zit je als teamlid gebakken; gezamenlijk zullen we hemels bestormen en be the change you want to see.

Dus, lieve, fijne normale mensen van Nederland. Als je morgen weer op werk verschijnt, tap even een extra koffie of thee voor je #SuperFijneNormaleCollega’s. Praat vijf minuten langer bij, koester elkaar en ga dan heen: vorm gezamenlijk de regenboog waar jullie allemaal een onmisbaar deel van zijn en spread the work magic!

Nieuwsbrief

Iedere week stellen wij met veel aandacht een nieuwsbrief samen over één van onze thema's. Vink aan waarover u de nieuwsbrief wilt ontvangen.

Onze nieuwsitems zijn kort, zonder PR-praat en met relevante informatie op het vakgebied. Wij respecteren uw privacy.