Personeelsvertegenwoordiging. Een andere kijk op organiseren.

Bij personeelsvertegenwoordiging denken we al snel aan de ondernemingsraad en andere manieren waarop de medezeggenschap geformaliseerd is. Maar personeelsvertegenwoordiging is veel meer dan dat. Het is een werkwijze waarin medewerkers echt een plek krijgen om mee te denken over het beleid in de organisatie. Of dat nu gaat over personeelsbeleid of onderlinge omgangsvormen.

Personeelsvertegenwoordiging. Een andere kijk op organiseren.
Huub Brinkhof
Huub Brinkhof |
Blog
|

Personeelsvertegenwoordiging, we denken al snel aan de ondernemingsraad, een onderdeelcommissie of andere vormen van geformaliseerde vertegenwoordiging. En ja, die zijn goed en belangrijk, maar het invullen van de personeelsvertegenwoordiging is veel meer dan dat. Het gaat om écht betrokkenheid van medewerkers in de besluitvorming van de organisatie. Je kunt op de personeelsvertegenwoordiging de rechten en plichten van de Wet op de ondernemingsraden van toepassing verklaren, maar mag dan niet naar de rechter. Bijna hetzelfde dus als een formele ondernemingsraad, maar meestal toch een stuk anders. Want in praktijk blijken kleine organisaties met personeelsvertegenwoordiging heel goed in contact te staan met hun medewerkers.

Waarom als basis voor de personeelsvertegenwoordiging niet eerst bij een groep medewerkers je oor te luisteren leggen en hen vragen om input?

Het inrichten van een goede personeelsvertegenwoordiging vraagt om een echt andere manier van organiseren. Als HR beleid wordt gemaakt bijvoorbeeld. Meestal gaat de HR afdeling zelf bedenken wat goed is, hier en daar ondersteund door medewerkers. Maar waarom niet eerst bij een groep medewerkers je oor te luisteren leggen en hen vragen om input? En ook als het gaat om de inrichting van een kantoor. Iedere afdeling heeft andere behoeftes: de ict afdeling wil graag grote schermen en zo min mogelijk daglicht. De medewerkers bij het secretariaat willen dicht bij elkaar zitten om snel te kunnen schakelen, en de beleidsmedewerkers sluiten zich graag op geconcentreerd stukken te schrijven. Dus het inrichten van de kantooromgeving begint bij de vraag wat de medewerkers graag willen.

De beleving op de werkvloer zit vaak in kleine signalen.

Veel van de instrumenten om te zien hoe het ervoor staat in de organisatie zijn geautomatiseerd. Dit levert mooie overzichten op voor het management. Maar de beleving op de werkvloer zit vaak in kleine signalen. “Wij merken dat de dossiers die we moeten afhandelen steeds complexer worden.” “Wij zien dat het niet goed gaat met onze samenwerkingspartner omdat daar personeelstekorten zijn.” Het zijn de eerste subtiele signalen die in de dashboards nog niet zichtbaar zijn en die de toekomst van de organisatie kunnen veiligstellen. Slimme bestuurders weten dit en organiseren sessies met medewerkers om die signalen goed helder te krijgen en te vertalen naar doelstellingen voor de organisatie, bijvoorbeeld als een jaarplan gemaakt moet worden. En een goede personeelsvertegenwoordiging zorgt ervoor dat de bestuurder deze meerwaarde gaat zien.

Goede personeelsvertegenwoordiging vraagt om een praktische en toegankelijke aanpak

Als je actief bent in de personeelsvertegenwoordiging, realiseer je dan dat je onderdeel bent van een groter geheel. Niet een klein groepje medewerkers dat zich laat aanwijzen als ‘personeelsvertegenwoordiging’, maar een echt andere kijk op organiseren is wat gaat bepalen hoe het personeel vertegenwoordigd is in de processen die voor de organisatie belangrijk zijn. Het is deze kijk op organiseren die je kunt vormgeven door gewoon klein te beginnen, steeds te stimuleren dat medewerkers aansluiten bij het nadenken over belangrijke onderwerpen en dan langzaam door te bouwen naar een kijk op organiseren waarin de medewerker centraal staat. En ook als je bestuurder bent: bouw aan deze manier van organiseren, op een praktische en toegankelijke manier, en je zult zien dat de participatie van je medewerkers in besluitvormingsprocessen leidt tot concrete handvatten om je organisatie verder te helpen.

Wil je een beeld hebben van jouw personeelsvertegenwoordiging in vergelijking met andere organisaties? Vul dan onze zelftest in. Je ziet dan precies waar de ondersteuning nodig is. Neem gerust contact op als je meer wilt weten of bekijk onze pagina over OR-training voor meer informatie.

Nieuwsbrief

Iedere week stellen wij met veel aandacht een nieuwsbrief samen over één van onze thema's. Vink aan waarover u de nieuwsbrief wilt ontvangen.

Onze nieuwsitems zijn kort, zonder PR-praat en met relevante informatie op het vakgebied. Wij respecteren uw privacy.