Provincie Zuid-Holland zet volgende stap in digitale transformatie

De wereld verandert. Technologische ontwikkelingen vereisen digitale fitheid. Om de digitale transformatie van de provincie Zuid-Holland een boost te geven, ondersteunen wij hen bij het ontwikkelen van een leerlandschap met modules voor digitale vaardigheden.

Provincie Zuid-Holland zet volgende stap in digitale transformatie
Boke de Pater
Boke de Pater |
Nieuws
|

Digitale fitheid

Net als bij veel organisaties heeft de vergaande digitalisering van de samenleving invloed op de werkprocessen van de provincie Zuid-Holland. Er wordt steeds meer gewerkt met elektronische systemen en big data. Ook staan inwoners, instellingen en bedrijven veel vaker via digitale middelen in contact met de provincie. Niet alleen de werkomgeving en manier van werken verandert. Er komen ook nieuwe rollen en taken bij. Deze digitale transformatie vereist andere vaardigheden. Om te kunnen blijven voldoen aan de opgaves van de provincie, voor nu en in de toekomst, is het van belang dat medewerkers hun digitale vaardigheden ontwikkelen. Of, om het anders te zeggen, digitaal fit zijn.

De ontwikkeling van een leerlandschap is onderdeel van een bredere visievorming op datagedreven werken

Leerlandschap voor digitale vaardigheden

Samen met de provincie ontwikkelen wij de komende tijd een leerlandschap met modules voor medewerkers. Daarvoor inventariseren we eerst alle ideeën en vragen rondom digitale transformatie, zodat we een goed leerplan kunnen opstellen. Op die manier werken we uit welke stappen er gezet moeten worden om tot de leermodules te komen. Een belangrijk aspect dat daarbij aandacht krijgt is: hoe neem je mensen mee in de digitale transformatie, zowel op inhoud als op proces? En we denken na over de randvoorwaardelijkheden. Wat hebben we nodig om elke stap goed af te ronden?

Visie op datagedreven werken

De ontwikkeling van een leerlandschap is onderdeel van een bredere visievorming op datagedreven werken. Want wat is dat, datagedreven werken? Hoe beïnvloedt data de werkprocessen? Daarvoor gaan we oefenen met een echte omgeving binnen een dienst, om zo zelf te ervaren wat datagedreven werken betekent.

Meer lezen over onze projecten op het gebied van innovatie van publieke organisaties? Ga naar onze themapagina over innovatie.

Nieuwsbrief

Iedere week stellen wij met veel aandacht een nieuwsbrief samen over één van onze thema's. Vink aan waarover u de nieuwsbrief wilt ontvangen.

Onze nieuwsitems zijn kort, zonder PR-praat en met relevante informatie op het vakgebied. Wij respecteren uw privacy.