Terugblik webinars: Veranderkracht

Veranderkracht, dat was het thema van onze webinars van afgelopen week. Gastsprekers namen ons mee in wat ervoor nodig is om te veranderen. Kon je er niet bij zijn? De webinars zijn nu terug te bekijken op ons platform. In dit bericht een korte terugblik.

Terugblik webinars: Veranderkracht
Nieuws
|

Tags

|

We leven in een wereld van maakbaarheid en snelle oplossingen. Vaak benaderen we onszelf als de wereld: als een ‘project’ dat ‘verbeterd’ moet worden. Maar kunnen we onszelf wel veranderen? Psycholoog, trainer en coach Godfried IJsseling vertelde in zijn webinar: 'Start met waarnemen en word bewust van je eigen overtuigingen in relatie tot jouw omgeving.'

Waar begin je als je slimmer wilt organiseren? David Breugem observeert in zijn webinar: 'Veel organisaties grijpen als ze willen veranderen terug op oude oplossingen voor nieuwe problemen.' Hij gaf zijn luisteraars concrete handvatten voor een analyse van waar de situatie om vraagt.

Michael Rhebergen is documentaire-fotograaf en deelde zijn ervaringen aan de hand van twee projecten, in India en Rwanda. Tijdens het werkproces leerde hij zelf om te schakelen en soms letterlijk van de gebaande paden af te gaan. Maar ook de verhalen die hij met zijn foto's vastlegt zijn inspirerende voorbeelden van veranderkracht en veerkracht. Zo veranderde het planten van 111 bomen voor elk meisje dat wordt geboren het beeld en de rol van vrouwen in het Indiase dorpje Piplantri.

Jaap Peters verzorgde voor ons deel 2 van zijn webinarserie over 'Kapitalisme contra Kapitalisme'. We moeten het anders aanpakken. Is dit het einde van het neoliberalisme? Jaap ging in zijn webinar op zoek naar het neorijnlandse; de menselijk maat binnen organisaties.

Harold Janssen vervolgde in zijn interactieve webinar de zoektocht naar de toekomst. Harold: 'Die toekomst bevindt zich onder jouw schedeldak. Als vertrouwde vanzelfsprekendheden niet meer zo vanzelfsprekend zijn, ziet de wereld er ineens heel anders uit.'

Hoe gebruik deze crisis als mogelijkheid tot transformatie. Hans Wopereis ging in zijn webinar in op de veranderkracht die nodig is om de crisis te kunnen benutten als transformatie.

We sloten de week af met gastsprekers in ons webinar-café, waarin we terugkeken op de webinars van afgelopen week.

Alle webinars zijn terug te kijken op de webinar-pagina. Daar kunt u ook de webinars van eerdere weken terugkijken. Of bekijk een serie webinars over een specifiek thema terug.

Nieuwsbrief

Iedere week stellen wij met veel aandacht een nieuwsbrief samen over één van onze thema's. Vink aan waarover u de nieuwsbrief wilt ontvangen.

Onze nieuwsitems zijn kort, zonder PR-praat en met relevante informatie op het vakgebied. Wij respecteren uw privacy.