Terugblik webinars: Publieke leiders over leiderschapsdilemma's (deel 2)

Ook deze week reflecteerden we met een aantal leiders van publieke organisaties op hun leiderschap. Ze deelden met hun luisteraars welke dilemma's zij ervaren bij de uitoefening van hun rol. De gesprekken zijn terug te kijken op ons webinar-platform.

Terugblik webinars: Publieke leiders over leiderschapsdilemma's (deel 2)
Nieuws
|

Tags

|

'Leidinggevende zijn in deze periode is waarom ik leidinggevende wilde worden. Ik ben dankbaar dat ik mee vooraan mag staan', aldus Harrie Timmermans, gemeentesecretaris van Heusden. Met zijn Brabantse gemeente stond hij als eerste in de frontlinie van de coronacrisis. In het vraaggesprek dat we met hem hadden, reflecteerde hij op de afgelopen tijd.

Bij het ouder worden, verandert de balans tussen 'purpose & pleasure'. Hierin een weg vinden vraagt om persoonlijk leiderschap. Marret Kramer inspireerde in haar webinar vrouwen bij het koersen op hun doelen.

'Leiderschap voor een bestuurder is ook: door blijven gaan bij strubbelingen en er zijn voor de mensen. Zie wat wel kan, ga daar voor en organiseer dit', zo deelde Floor Vermeulen, gedeputeerde voor de provincie Zuid-Holland. 'Er zijn momenten als bestuurder, dan moet je er gewoon staan. Dan moet je je verantwoordelijkheid nemen.'

'De politiek houdt zich bezig met wat ons verdeelt. Besturen is: hoe verzoenen we ons op een gemeenschappelijk doel? Daarin de afweging maken gaat over aan de ene kant ratio en aan de andere kant het gevoel. Hoofd, handen en hart moeten in evenwicht zijn om je leidinggevende rol goed te vervullen,' vertelde Annemarie Penn-te Strake, burgemeester van Maastricht.

Ruth Maas vormt in haar eentje de raad van bestuur van Zorgcentra De Betuwe. We spraken haar over haar manier van rijnlands organiseren. "'Hoe het gaat' is geen managementtaal", aldus Ruth, "bij ons werken we vanuit vertrouwen en autonomie".

Alle webinars zijn terug te kijken op de webinar-pagina. Daar kunt u ook de webinars van eerdere weken terugkijken. Of bekijk een serie webinars over een specifiek thema terug.

Nieuwsbrief

Iedere week stellen wij met veel aandacht een nieuwsbrief samen over één van onze thema's. Vink aan waarover u de nieuwsbrief wilt ontvangen.

Onze nieuwsitems zijn kort, zonder PR-praat en met relevante informatie op het vakgebied. Wij respecteren uw privacy.