Webinar: Leidinggeven aan zelforganiserende teams

In veel organisaties krijgen medewerkers meer ruimte om hun eigen werk vorm te geven. Tegelijkertijd is er ook sturing nodig vanuit de leiding van de organisatie. Hoe richt je die sturing in als de principes van zelforganisatie in jouw organisatie leidend zijn?

Webinar: Leidinggeven aan zelforganiserende teams
Nieuws
|

'Het lijkt een tegenstelling: leidinggeven en zelforganisatie. Maar zelfsturing kun je zien als een continuüm. Veel organisaties hanteren een mengvorm, waarbij een team niet volledig zelfsturend is, maar wel meer ruimte en verantwoordelijkheid krijgt. Dat zorgt er wel veel voor dat het lastiger is om te bepalen wat van de leidinggevende is en wat nu bij het team komt te liggen,' aldus Elyse.

Aan de hand van concrete voorbeelden uit hun adviespraktijk deelden Menno Spaan en Elyse Rentier op welke manier je praktisch leiding kunt geven aan een zelforganiserend team. Waarbij het eerder 'leiding geven' (aan de teams dus) dan 'leidinggeven' zou moeten zijn, zo gaf Menno aan. Het webinar is via ons platform terug te kijken.

Sinds de coronamaatregelen zenden wij webinars uit op ons eigen platform voor de frontwerkers en thuiszitters. Met gastsprekers en publieke professionals die inspiratie, kennis en reflectie delen.

Verder lezen over zelfsturing in publieke organisatie? Ga dan naar onze themapagina over zelfsturende teams.

Nieuwsbrief

Iedere week stellen wij met veel aandacht een nieuwsbrief samen over één van onze thema's. Vink aan waarover u de nieuwsbrief wilt ontvangen.

Onze nieuwsitems zijn kort, zonder PR-praat en met relevante informatie op het vakgebied. Wij respecteren uw privacy.