Zelfsturende teams ingericht bij staforganisatie Raad voor de Kinderbescherming

Vanaf 26 september bestaat de Landelijke Staforganisatie (LSO) van de Raad voor de Kinderbescherming uit 18 zelfsturende teams.

Zelfsturende teams ingericht bij staforganisatie  Raad voor de Kinderbescherming
Nieuws
|

Vanaf 26 september bestaat de Landelijke Staforganisatie (LSO) van de Raad voor de Kinderbescherming uit 18 zelfsturende teams. De inrichting is in één dag bepaald in een bijeenkomst met alle medewerkers. Een groep medewerkers van de LSO bereidde samen met Menno Spaan van Haagse Beek de dag voor. Menno begeleidde vervolgens de dag. Zes medewerkers uit de uitvoering hebben als procesbegeleider gefungeerd bij het inrichten van de teams. Het was een spannend proces. In een heel volle zaal (iedereen wilde erbij zijn!), werden de criteria bepaald voor inrichting van de teams. Daarna gingen de medewerkers in subzalen zowel inhoudelijk als persoonlijk het gesprek met elkaar aan. Hoe kunnen we integraal werken? Gaan wij daarin zover dat we kiezen voor thuisteams die multidisciplinair zijn opgebouwd? Maar ook: bij welke collega's voel ik mij het meeste thuis? Ingewikkelde dilemma's werden voorgelegd aan een groep medewerkers die voor die ene dag hebben gefungeerd als 'de raad voor de raad'. Zij zorgden er onder meer voor dat mensen echt goed moesten beargumenteren richting hun vakgenoten waarom zij kiezen voor multidisciplinaire teams. Vanaf volgende week werkt de LSO zonder management en zijn de zelfsturende teams de thuisbasis voor alle medewerkers.

Voor voorbeelden van meer organisaties die werken met zelfsturende teams kunt u naar onze pagina over zelfsturende teams ook doen wij onderzoek naar de mogelijkheid van het inrichten van zelfsturende teams.

Nieuwsbrief

Iedere week stellen wij met veel aandacht een nieuwsbrief samen over één van onze thema's. Vink aan waarover u de nieuwsbrief wilt ontvangen.

Onze nieuwsitems zijn kort, zonder PR-praat en met relevante informatie op het vakgebied. Wij respecteren uw privacy.