Aandacht voor democratische vernieuwing gemeente Nijkerk op Dag van de Lokale Democratie

Op vrijdag 17 november vindt het congres De Dag van de Lokale Democratie' plaats. Haagse Beek organisatieadvies verzorgt een workshop samen met de gemeente Nijkerk en neemt deel aan de sessie: 'Op ontdekkingsreis door de democratische jungle'. In Nijkerk bepalen bewoners, instellingen en ondernemers het beleid. Op deze dag worden de ervaringen hiermee gedeeld met andere gemeenten.

Aandacht voor democratische vernieuwing gemeente Nijkerk op Dag van de Lokale Democratie
Nieuws
|

Jaarlijks organiseert VNG samen met het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de Dag van de Lokale Democratie. Deze dag is bedoeld voor volksvertegenwoordigers, bestuurders, actieve inwoners en professionals die samen aan meer en betere democratie willen werken in hun gemeenten.

Haagse Beek organisatieadvies en de gemeente Nijkerk leveren in de ochtend een inhoudelijke bijdrage aan de sessie 'Op ontdekkingsreis door de democratische jungle'. Lucia de Brons en Nicoline Waanders nemen het publiek mee op een tocht langs de veranderstrategieën en -processen van Peel en Maas, Nijkerk, Gooise Meren, Venlo, Zwolle, Assen en Hoogeveen. Gasten zijn Boudewijn van der Woerd (fractievoorzitter VVD Nijkerk), Marlies Veldhoen (kwartiermaker Samen aan Zet Nijkerk) en Menno Spaan (Haagse Beek organisatieadvies).

In het middagdeel verzorgen Marlies Veldhoen ((kwartiermaker dialoog Nijkerk), enkele gemeenteraadsleden uit Nijkerk en Menno Spaan (Haagse Beek organisatieadvies) een workshop over de democratische vernieuwing in Nijkerk. De gedachte in Nijkerk is dat een beetje democratische vernieuwing niet bestaat. Met dat uitgangspunt heeft de gemeenteraad het startsein gegeven voor een veranderproces. Al het beleid van de gemeente wordt nu bepaald door bewoners, instellingen en ondernemers. Haagse Beek organisatieadvies heeft de raad, het college en de ambteljke organisatie de afgelopen jaren ondersteund. Het doel van de workshop is om de Nijkerkse democratische vernieuwing onder de aandacht te brengen bij andere gemeenten.

Zie voor meer informatie over het congres: www.dagvandelokaledemocratie.nl

Nieuwsbrief

Iedere week stellen wij met veel aandacht een nieuwsbrief samen over één van onze thema's. Vink aan waarover u de nieuwsbrief wilt ontvangen.

Onze nieuwsitems zijn kort, zonder PR-praat en met relevante informatie op het vakgebied. Wij respecteren uw privacy.