Haagse Beek workshops Zelfsturing en Innovatie tijdens week van de werkstress

Deze week is het de week van de werkstress. Deze valt samen met de Meester in je Werk-week, een landelijke actieweek bij gemeenten over loopbaan, persoonlijke ontwikkeling en vakmanschap, georganiseerd door het A+O fonds. Haagse Beek verzorgt twee workshops: ‘Verrek, waar is mijn management’ over zelfsturing in praktijk en ‘Diagnose innovatie’, over echt anders werken en wat daarvoor nodig is.

Haagse Beek workshops Zelfsturing en Innovatie tijdens week van de werkstress
Nieuws
|

Workshop: Verrek, waar is mijn management?

Er gonst iets door het land. Het vak van manager is aan degradatie onderhevig. Er zijn er steeds minder. Steeds meer gemeenten worden zelfsturend. Zelfsturing zorgt voor meer autonomie en minder werkstress. Maar wat betekent dit in praktijk voor jou als medewerker? In deze workshop verken je dit en wordt je voorbereid op wat er op je af zal komen. We gaan in op leiderschap, besluitvorming en samenwerking in teams. Alles is toepasbaar in iedere werksituatie, met of zonder managers.

Data:

  • Dinsdag 14 november, Drechtsteden, workshopleider: Menno Spaan
  • Dinsdag 14 november, Krimpen aan den IJssel / Capelle aan den IJssel, workshopleider: Huub Brinkhof
  • Woensdag 15 november, Leiden, workshopleider: Huub Brinkhof
  • Donderdag 16 november, Werkorganisatie Duivenvoorde, workshopleider: Huub Brinkhof

Reserveren is niet meer mogelijk.

Workshop: Diagnose innovatie

Innovatie is het succesvol invoeren van iets nieuws, iets dat echt afwijkt van de reguliere manier van werken. Overheidsorganisaties zijn daar goed in, maar doen dat vaak reactief. In deze workshop leer je welke fasen er zijn om tot succesvolle innovaties te komen, in welke fase jouw organisatie zich bevindt en vanuit welke bekwaamheid jij hieraan kan bijdragen. Let wel: innoveren is meer dan een creatief proces. Het verder brengen van initiatieven vraagt verschillende, vaak tegenstrijdige competenties. Creëer ruimte voor jezelf in een omgeving waarin regels en procedures voor spanning zorgen.

Data:

  • Maandag 13 november, Gemeente Medemblik, workshopleider: Menno Spaan
  • Donderdag 16 november, Gemeente Weert, workshopleider: Menno Spaan

Reserveren is niet meer mogelijk.

Nieuwsbrief

Iedere week stellen wij met veel aandacht een nieuwsbrief samen over één van onze thema's. Vink aan waarover u de nieuwsbrief wilt ontvangen.

Onze nieuwsitems zijn kort, zonder PR-praat en met relevante informatie op het vakgebied. Wij respecteren uw privacy.