Boeklancering en kennisfestival aan de N211

Donderdag 12 april jl. organiseerde Haagse Beek in samenwerking met de provincie Zuid-Holland een kennisfestival op locatie, met uitzicht op de ‘duurzaamste weg van Nederland’ in aanbouw, de N211 in Zuid-Holland. De bijeenkomst markeerde het verschijnen van het boek 'Van indammen naar laten stromen' van Menno Spaan.

Boeklancering en kennisfestival aan de N211
Nieuws
|

Bouwwerkzaamheden aan de N211 vormden op 12 april het decor voor de lancering van het boek van Menno Spaan: Van indammen naar laten stromen, concreet werken aan innovatie van publieke organisaties. Bezoekers uit alle geledingen van de publieke sector werden onder dagvoorzitterschap van Huub Brinkhof uitgenodigd om zich nader te informeren over de zes succesfactoren voor innovatie in publieke organisaties.

Menno Spaan overhandigde het eerste exemplaar van het boek aan secretaris-generaal Maarten Schurink, handelend namens minister Kajsa Ollongren (Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties). Schurink prees de meta-analyse en het handelingsperspectief die het boek biedt en waarmerkte het als ‘verplicht handboek voor ambtenaren en bestuurders’.

De bijeenkomst werd georganiseerd door Haagse Beek organisatieadvies in samenwerking met de provincie Zuid-Holland als markering van een omslag naar het vormgeven van structurele innovatie bij publieke organisaties. Met dank aan BAM voor de bijdrage aan de opzet van de dag en aan de gemeente Den Haag voor de medewerking bij het realiseren van de bijeenkomst.

Klik hier voor meer informatie over het boek.

In het boek wordt ook verwezen naar de online meting innovatiekracht op deze website.
Klik hier om in 15 minuten de innovatiekracht van jouw team of organisatie te meten.

Menno Spaan, Van indammen naar laten stromen, concreet werken aan innovatie van publieke organisaties, Business Contact, 256 pagina’s, € 29,99.

 • Terugblik en uitkomsten webinars, week 2

  Nieuws
  |

  Tags

  |

  Voor de tweede week organiseerden wij samen met een groep sprekers iedere werkdag webinars voor de frontwerkers en thuiszitters. Ook deze week kwamen er uiteenlopende thema's langs: van digitale transformatie, thuiswerken, project meetings, omgaan met angst en webcam-communicatie tot innoveren in coronatijd.

  Lees het volledige nieuwsbericht
 • Terugblik en uitkomsten webinars, week 1

  Nieuws
  |

  Tags

  |

  Buitengewone tijden vragen om buitengewone initiatieven. Daarom organiseren wij met een geweldige groep sprekers gedurende de corona-crisis iedere dag webinars voor de frontwerkers en de thuiszitters. In dit nieuwsbericht een terugblik op de afgelopen week en een vooruitblik op de nieuwe webinars.

  Lees het volledige nieuwsbericht
 • Corona adviesteam

  Nieuws
  |

  Tags

  |

  Welke primaire processen mogen niet uitvallen tijdens de corona-uitbraak? Hoe richten wij onze communicatie in? Hoe organiseren wij het thuiswerken? Hoe gaan we om met geleden schade en hoe berekenen we dat? Zomaar een aantal vragen waar wij op dit moment door opdrachtgevers voor worden benaderd. Om die reden hebben wij een adviseursteam samengesteld dat per direct inzetbaar is.

  Lees het volledige nieuwsbericht
 • Innovatiechallenge 2020: innovatoren gezocht!

  Nieuws
  |

  Tags

  |

  Wanneer iets zich langzaam voltrekt, reageren we meestal te laat. Wat is de dynamiek die hiervoor zorgt en wat kun je hieraan doen? In je beleid, maar ook in de organisatie waar ontwikkelingen zich langzaam voltrekken. Haagse Beek bestaat vijftien jaar en organiseert een challenge waarin de verandervraag bij langzame ontwikkelingen centraal staat en je in praktijk samen met andere publieke professionals aan de slag gaat. Lees hieronder meer.

  Lees het volledige nieuwsbericht
 • Out now: From Containment to Free Flow

  Nieuws
  |

  Tags

  |

  In this book, Menno Spaan presents sixteen cases of successful innovation in the Netherlands. These range from infrastructure projects to the development and use of new technology, and from public organisations that decide to do away with managers to local residents who determine what their town should look like. Menno Spaan has studied these innovations, identifying the principles for succesful innovation, and brought them together in a handbook for public innovation.

  Lees het volledige nieuwsbericht

Nieuwsbrief

Iedere week stellen wij met veel aandacht een nieuwsbrief samen over één van onze thema's. Vink aan waarover u de nieuwsbrief wilt ontvangen.

Onze nieuwsitems zijn kort, zonder PR-praat en met relevante informatie op het vakgebied. Wij respecteren uw privacy.