Raad voor Rechtsbijstand: Samen in de cockpit

De Raad voor Rechtsbijstand gaat de komende jaren aan de slag met haar verander- en innovatievermogen. Een gedurfde stap in een tijd waarin de ontwikkelingen voor deze organisatie elkaar snel opvolgen.

Raad voor Rechtsbijstand: Samen in de cockpit
Nieuws
|

De Raad voor Rechtsbijstand is een uitvoeringsorganisatie van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. De ZBO komt voort uit een fusie van de vijf Raden die verspreid over het land een zelfstandige positie hadden. Terwijl zij de onderlinge afstemming van de werkprocessen aan het optimaliseren is, ondervindt de organisatie volop invloed van externe ontwikkelingen.

Een groot verander- en innovatievermogen is daarin zowel voor de Raad zelf als voor rechtzoekende burgers van groot belang. Dit betekent iets voor de werkprocessen, kennisuitwisseling, communicatie en onderlinge afstemming, leiderschap, de inrichting van besluitvorming en medewerkerparticipatie.

De komende jaren zullen wij de Raad voor Rechtsbijstand helpen met het programmamanagement om deze onderwerpen in praktijk vorm te geven. Daarbij trekken bestuurder en ondernemingsraad gezamenlijk op, in de vorm van 'cockpitoverleggen'. Eerder ondersteunden wij de Raad met deze aanpak die leidde tot een advies dat de basis vormt voor het traject dat nu zal volgen.

Meer weten over onderzoeken die wij doen? Kijk op onze pagina over onafhankelijk onderzoek.

Nieuwsbrief

Iedere week stellen wij met veel aandacht een nieuwsbrief samen over één van onze thema's. Vink aan waarover u de nieuwsbrief wilt ontvangen.

Onze nieuwsitems zijn kort, zonder PR-praat en met relevante informatie op het vakgebied. Wij respecteren uw privacy.